Nový film divákům přiblíží skutečné vyšetřování UFO

Nový film divákům přiblíží skutečné vyšetřování UFO | Fandíme filmu
Pentagon
Vzpomínáte si na záběry neidentifikovatelných objektů, které v roce 2020 zveřejnil Pentagon? Chystaný film nás seznámí s jejich pozadím.

Filmy, které se zaobírají mimozemskou aktivitou, jsou obvykle science fiction skrz naskrz. Ať už sledujeme paranoidní thrillery o utajeném dění v Oblasti 51, válečné spektákly o mimozemské invazi nebo třeba komedie o začlenění marťanů do života na Zemi, vždycky jde o naprosté smyšlenky. Nový snímek pro HBO Max se pokusí v maximální možné míře vycházet z reality.

Snímek se zaměří na to, jak americká vláda reálně vyšetřuje UFO, tedy neidentifikovatelné létající objekty. Snímek vychází ze zkušeností investigativního reportéra Leslieho Keana, autora knihy UFOs: Generals, Pilots, and Government Officials Go on the Record (Neidentifikovatelné létající objekty: Generálové, piloti a státní představitelé hovoří na záznam), který se fenoménem UFO zabýval roky. Dále se snímek zaměří na Luise Elizonda, šéfa programu Pentagonu AATIP (Program pro identifikaci pokročilých vzdušných hrozeb), a na Christophera Mellona, bývalého náměstka ministra obrany pro zpravodajství, který se zasadil o to, aby dříve utajený program Pentagonu a jeho oficiální UFO videa v roce 2017 byly zpřístupněny veřejnosti. (V roce 2020 je Pentagon zveřejnil oficiálně) Autoři snímku pracují s oficiálními dokumenty, záznamy radarů a palubních přístrojů letadel a výpovědmi pilotů.

Scenáristou snímku je Bryce Kass, který napsal celovečerní snímek Lizzie nebo chystanou pětidílnou sérii pro Guse Van Santa. Producentka Laura Bickford dodala: „Je ohromující, jak se zprávy o UFO v seriózním tisku nabalují. Jsme nadšení, že konečně můžeme přinést neskutečný příběh Lesliho a Luise na plátna...“

Foto: Záběry amerického námořnictva, zveřejněné Pentagonem

Zdroj: Deadline

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest