Blood and Ashes: Zack Snyder má v ruce „Třetí Třístovku“

Blood and Ashes: Zack Snyder má v ruce „Třetí Třístovku“ | Fandíme filmu
Warner Bros.
Snyder kdysi začal psát třetí film ze světa 300. Teď jej konečně může zrealizovat. Scénář je násilný, plný epických bitev a vzájemné mužské lásky.

Snímek 300: Bitva u Thermopyl pomáhal etablovat Zacka Snydera jako režiséra a měl nemalý vliv na budoucnost Hollywoodu. Ať už se bavíme o vyrábění svalnatých hvězd na míru, velkém důrazu na zpomalené akční záběry nebo natáčení většiny filmu před zeleným pozadím, tohle všechno výraznou měrou pomáhala rozšířit do mainstreamu Třístovka.

Film také vydělal slušné peníze, takže následovalo „pokračování“ 300: Vzestup říše. To už tak úspěšné nebylo, ale studio Warner Bros. stále mělo zájem se značkou dál pracovat. Objednalo si tedy u Snydera další film a ten jej v roce 2019 začal psát.

Snímek nazvaný Blood and Ashes se zaměřil na lásku mezi Alexandrem Velikým a jeho generálem Faistiónem. Měla to být velkolepá homoerotická romance, se spoustou sexu, spoustou krvavého násilí a velkých antických bitev. Tehdy před lety měl film ve Warneru zastání, nicméně vztahy mezi studiem a Snyderem ochladly, vedení Warneru se několikrát proměnilo a o Blood and Ashes už nebyl zájem.

Podle starších zpráv už během psaní scénář přestal souviset se značkou 300, ačkoliv byl původně koncipován jako její další rozšíření. V tuhle chvíli už to nicméně není až tak podstatné. Důležité je, že pakliže se Blood and Ashes nakonec zfilmování dočká, už to součást značky 300 jednoznačně nebude. Nicméně film jako takový se teď do výroby dostat může. Když se scénářem ve Warneru nijak nenaložili, tak po několika letech nečinnosti práva propadla a vrátila se do rukou přímo Zacku Snyderovi.

Ten v případě zájmu může kdykoliv snímek natočit (pokud mu jej někdo zafinancuje), nebo scénář nabídnout jinému režisérovi. Šlo by tak o obdobný případ, jakým je aktuální Rebel Moon. Ten začínal jako film ze světa Star Wars, nikdy tak ale nebyl zpracovaný a namísto toho jej Snyder natočil jako samostatný příběh. Scénář spolu se Snyderem napsal Kurt Johnstad (oba předchozí filmy 300, Rebel Moon I + II, Atomic Blonde).

Foto je ilustrační, z filmu 300: Bitva u Thermopyl

Zdroj: The Hollywood Reporter

300 Bitva u Thermopyl

09.12.2006 | USA
Akční, Dobrodružný, Válečný
Info o filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest