Zack Snyder chystal třetí Třístovku

Zack Snyder chystal třetí Třístovku | Fandíme filmu
Warner Bros.
Během psaní scénáře se projekt vyvinul v něco úplně jiného. Vedle toho Snyder chystá hodně netradiční zpracování artušovských legend.

Úsvit mrtvých byl dobře přijatý a úspěšný zombie film. Byl to ale druhý film Zacka Snydera, 300: Bitva u Thermopyl, který jej vystřelil mezi režisérskou smetánku. Snyder komiksovou předlohu Franka Millera prakticky políčko po políčku přenesl na plátno, zaujal hypermaskulinním pojetím a specifickým vizuálním stylem, kdy se celý snímek točil před zeleným pozadím. V roce 2014 ještě vzniklo volné pokračování 300: Vzestup říše, ke kterému Snyder psal scénář. To už tak úspěšné nebylo, avšak pořád zaznamenalo celkem slušný komerční výsledek.

Vlastně tak ani nepřekvapí, že studio Warner Bros. projevilo zájem o třetí film. Snder tak byl pověřený tím, aby během pandemie napsal scénář. V podcastu The Fourth Wall nicméně uvedl, že se mu nedařilo do látky proniknout a postupně se mu změnila pod rukama v něco jiného. Nakonec tedy vznikl námět pro úplně jiný film. Snyder mu říká Blood and Ashes (Krev a popel) a jde o válečný milostný příběh mezi Alexandrem Velikým a jeho generálem Faistiónem. Historici se rozcházejí v tom, zda ti dva byli pouze věrní přátelé nebo milenci, nicméně kupříkladu snímek Alexander Olivera Stonea je ztvárnil jako milence a Snyder se zjevně chtěl vydat stejnou cestou.

Podle Snydera je koncept skvělý, ale v tu chvíli už námět nefungoval jako třetí film série 300. O tenhle projekt studio Warner Bros. nemělo zájem. Snyder tvrdí, že je to proto, že už jej ve studiu Warner nemají příliš v lásce. Navenek to nicméně působí spíš jako čistě obchodní rozhodnutí – objednali si od něj scénář třetí Třístovky, dodal něco jiného, o to nebyl zájem. Uvidíme, zda Warner pověří napsáním další Třístovky někoho jiného nebo zda Snyder zrealizuje svůj námět o Alexandru Velikém někde jinde.

Mezitím Snyder tráví čas přípravou dalšího filmu, který je inspirovaný artušovskými legendami. O projektu jsme se poprvé doslechli v únoru. Teď přidává první podrobnosti. Projekt je prý dost zvláštní, protože je zasazený úplně jinam, než by diváci čekali. Konkrétně do Ameriky, do období zlaté horečky. Celé je to podle Zacka tak trochu divné, ale zároveň cool a opravdu ho to baví. Ještě v únoru režisér uváděl, že chce být opravdu hodně věrný původní mytologii, tak uvidíme, co z toho nakonec vyleze.

Foto je ilustrační, z filmu 300: Bitva u Thermopyl (Warner Bros.)

Zdroj: The Fourth Wall

300 Bitva u Thermopyl

09.12.2006 | USA
Akční, Dobrodružný, Válečný
Info o filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest