Kill: Nástupce Raidu se blíží, aby dovedl akci k novým výšinám

Kill: Nástupce Raidu se blíží, aby dovedl akci k novým výšinám | Fandíme filmu
Sikhya Entertainment
Zobrazit další 1 obrázek
Zapomeňte na Vyproštění 2 nebo Bullet Train. Tohle má být ta pravá akční nirvána z rozjetého vlaku.

Kolik jsme letos mohli vidět zdařilých filmových novinek, kde je primární atrakcí akce (tedy rvačky, přestřelky a honičky)? Vyproštění 2, Johna Wicka 4, korejský biják The Childe…napadá vás ještě něco? Zkrátka a dobře nejde o nějakou obří záplavu titulů. O to lepší zprávou je, že se na podzimní festivalové scéně vyloupl nový kousek, který by si milovníci žánru neměli nechat ujít.

Novinka se jmenuje Kill (Zabít / Zabij / Zabití) a přichází z Indie. V zásadě jde o klasickou řezničinu, která je celá zasazená na palubu jedoucího vlaku. V tom se odehrávala jedna scéna z letošního Vyproštění 2, případně většina loňského Bullet Trainu. Podle recenzí nicméně Kill strká své vlakové předchůdce do kapsy. Brutalitou a klaustrofobickým prostředím je novinka přirovnávána k Vlčímu lovu, precizností akce k The Raidu (Zátahu), dnes již akční klasice z roku 2011. Recenze nešetří superlativy, když většina kritiků zmiňuje, že se Kill zpracováním akčních scén Raidu přinejmenším přibližuje, podle některých dokonce posouvá laťku zase o stupínek výš a to právě kvůli tomu, že se vše odehrává ve stísněném prostoru jedoucího vlaku. Každý další vagon představuje úplně novou výzvu.

Jestli po prvotních recenzích nepřijde nějaká studená sprcha, tak se z Kill může stát další z výrazných žánrových přírůstků, z něhož budou brát inspiraci filmaři, kteří se v rámci žánru pokusí prosadit v budoucnu. Lakshya, Abhishek Chauhan či Raghav Juyal by se mohli stát mezinárodními akčními hvězdami, jako se to po Raidu povedlo Ikovi Uwaisovi a Joovi Taslimovi. A další pozornost by mohl do budoucna budit režisér Nikhil Nagesh Bhat.

Zápletka filmu je vlastně jednoduchá. Amrit je zamilovaný do Tuliky, ale rodina si jejich vztah nepřeje a odváží dívku vlakem do Nového Dillí, kde už na ni čeká předem domluvená svatba s adekvátním ženichem. Amrit není ochotný se lásky jen tak vzdát a spolu s parťákem Vireshem ze speciálních jednotek celou rodinu začne pronásledovat. Na vlak však zaútočí početný gang ozbrojených banditů. Je na Amritovi a Vireshovi, aby zachránili Tuliku, její rodinu i ostatní pasažéry.

Zápletka zní správně bollywoodsky, romance a příležitostný humor prý filmu nechybí, ale nejsou v něm žádná taneční čísla a jde prý o jeden z nejdrsnějších a nejkrvavějších snímků, jaké kdy byly v zemi natočeny. Volnou inspirací pro Kill byla skutečná loupežná přepadení, která v Indii čas od času vlaky opravdu postihují.

Zatím byla zveřejněná jediná fotografie a dosud není zřejmé, kdy se Kill dočká uvedení i mimo festivaly. Tak držme palce, ať je akce nakonec opravdu tak dobrá, jako dosavadní recenze tvrdí.

Podklady a foto: Sikhya Entertainment

Galerie: 2

Kill: Nástupce Raidu se blíží, aby dovedl akci k novým výšinám | Fandíme filmu Kill: Nástupce Raidu se blíží, aby dovedl akci k novým výšinám | Fandíme filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest