Zátah: Na remake kultovní akce dohlédne Michael Bay

Zátah: Na remake kultovní akce dohlédne Michael Bay | Fandíme filmu
SinemArt
Zobrazit další 1 obrázek
Americké zpracování drsného Raidu přinese divákům Netflix.

V roce 2011 uvedl režisér Gareth Evans snímek Zátah (The Raid). Natáčelo se v Indonésii, s prakticky neznámými herci, za pár peněz. A zápletka byla proklatě jednoduchá, když se ústřední hrdina musí prokosit věžákem plným gangsterů od přízemí až do horního úkrytu velkého šéfa. Ze snímku se okamžitě stal kult. A to především díky výborné akci. Indonésie nabídla mírnější bezpečností podmínky a hory šikovných kaskadérů a herců v čele s Iko Uwaisem a Joem Taslimem v roli ústředního policajta a hlavního padoucha.

Ještě v tom samém roce se začal chystat americký remake, který však dodnes nedorazil. Teď se snad konečně dávají věci do pohybu. Film zrežíruje Patrick Hughes. Původní režisér Gareth Evans je jedním z producentů, stejně jako ikonický akční tvůrce Michael Bay. Hughes měl film točit už někdy od roku 2014, ale projekt byl v Hollywoodu dlouho zamrzlý na mrtvém bodě. Když práva konečně propadla, Hughs se obratem dohodl s Bayem a jeho produkční společností XYZ, aby se projektu zkusili znovu chopit. Rychle se domluvili i s původním autorem Evansem, po projektu s přilepeným Bayem rychle vznikla v Hollywoodu poptávka a nakonec celý balíček koupil Netflix, který novinku chystá do výroby.

Osobně mám z nového Zátahu trochu obavy. Ten původní vynikal nad konkurenci špičkovou akcí, stejně jako dvojka, popřípadě to, co Evans předvedl v seriálu Gangs of London. Patrick Hughes se ale takhle výrazně nikdy nepředvedl. Natočil Expendables 3 a dva díly série Zabiják & Bodyguard. Tedy samé průměrné kusy. Bude tedy schopný natočit něco, co nebude původnímu The Raidu dělat ostudu?

O novém snímku se neustále mluví jako o restartu, či reimaginaci. Ne jako o remaku. Děj má být zasazený do americké Filadelfie, do drogami a zločinem zamořené oblasti známé jako „Badlands“. V té elitní jednotka agentů DEA v utajení postupně šplhá po žebříčku kartelových informátorů, aby dopadli drogového bosse, který jim stále uniká. Podle producentů má jít o originální pohled na původní látku, která má vzdát hold snímku z roku 2011, ale zároveň přinést vlastní perspektivu a vlastní pojetí akce.

Nesnažit se vyrovnat originálu a raději zkusit žánrově něco trochu odlišného, je v tomto případě asi opravdu ta správná cesta. Hughes jako svůj první celovečerák natočil drsný neowestern Red Hill: Krvavý zapadákov, tak kdyby se jeho verze Zátahu vydala podobně zemitou cestou, třeba by z toho mohla být lepší podívaná, než režisérova tvorba z posledních let. Zda mít v Hughese důvěru, si budeme moci ověřit znovu letos v létě, až do kin dorazí jeho poslední snímek The Man from Toronto. Novou verzi Raidu píše spolu s Hughesem nepříliš známý James Beaufort.

Foto: Původní The Raid

Zdroj: Deadline

Galerie: 2

Zátah: Na remake kultovní akce dohlédne Michael Bay | Fandíme filmu Zátah: Na remake kultovní akce dohlédne Michael Bay | Fandíme filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest