Karated Kid: Jackie Chan se má vrátit k populární bojové sérii

Karated Kid: Jackie Chan se má vrátit k populární bojové sérii | Fandíme filmu
Columbia/Sony
Další celovečerák o dětech, co si dávají po hubě našel režiséra a míří do výroby.

V září studio Sony oznámilo, že do kin uvede další celovečerní film Karate Kid. Tehdy jsme neznali žádné podrobnosti, teď jsou tu alespoň první personální zprávy.

Podle serveru Discussing Film se jedná s legendárním Jackiem Chanem o tom, aby znovu pod značkou série vystoupil na plátně. Zatím překvapivě není jednoznačně jasné, zda snímek naváže na film z roku 2010, který stál zcela samostatně a nijak nesouvisel s dosavadními filmy nebo seriálem Cobra Kai, jenž patří spolu s původními bijáky z 80. let do jedné kontinuity. Zároveň ale Discussing Film píše, že ačkoliv to potvrzené není, tak se předpokládá, že si Jackie opět zahraje pana Hana, který ve snímku z roku 2010 vycvičil v umění kung fu dvanáctiletého Dreho Parkera.

Toho tehdy ztvárnil Jaden Smith, syn Willa Smithe. Zatím nemáme žádný náznak toho, že by se Jaden měl vrátit, nicméně dávalo by to vůbec smysl? Herci už je 24 let, takže dávno není „kid“. Zároveň v posledních letech hraje jen minimálně, takže kdo ví, zda by jej zpátky před kameru zlákala zrovna dospělá role v Karate Kid.

DF dále informuje, že nový snímek zrežíruje Jonathan Entwistle. Ten dosud točil pouze seriály, konkrétně série The End of the F***ing World, I Am Not Okay with This a Za světlými zítřky! Nějakou dobu má za úkol pro Netflix zpracovat nové Power Rangers. Premiéra dalšího Karate Kid je oznámena na 7. června 2024, takže pokud se má termín stihnout, měl by mu dát Jonathan přednost.

Prapůvodní film Karate Kid vznikl v roce 1984. Hrdinou byl mladý kluk Daniel, který je šikanovaný. Naštěstí v domě kde bydlí pracuje japonský údržbář pan Miyagi, který jej naučí karate. Zároveň se dvojice spřátelila, Daniel se naučil něco o životě a celkově z toho bylo klasicky vystavěné sportovní drama, plné emotivních chvil, inspirativních výkonů a zpestřujících vtípků. Vznikla tři pokračování a před pár lety na filmy přímo navázal seriál Cobra Kai. V roce 2010 vznikl filmový remake, kde malého kluka a jeho učitele ztvárnili Jaden Smith a Jackie Chan.

Foto: Jackie Chan v Karate Kid z roku 2010

Zdroj: Discussing Film

Karate Kid

10.06.2010 | USA, Čína
Akční, Dobrodružný, Drama, Rodinný
Info o filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest