Alien Legion: Režisér Deadpoola chystá vlastní „Star Wars“

Alien Legion: Režisér Deadpoola chystá vlastní „Star Wars“ | Fandíme filmu
Titan Comics
Zobrazit další 4 obrázky
Příběhy vesmírné cizinecké legie jsou přirovnávány k Vetřelcům či Tuctu špinavců.

Studio Warner Bros. získalo práva pro Alien Legion, komiksovou sci-fi sérii, která je zasazená do futuristického vesmírného prostředí, kde se mnoho rozličných intergalaktických ras pokouší o komplikované soužití. Aktuálně látku dostal na starost Tim Miller, režisér Deadpoola, Terminátora: Temného osudu a autor seriálu Love, Death & Robots. Miller je fanoušek Alien Legion a o látku usiloval už před lety, když se ještě živil jako animátor. A značka má osobní podporu také u Michaela De Lucy, jednoho z šéfů filmové divize studia Warner Bros. Přáním studia je rozvinout úvodní snímek ve vlastní vesmírnou sérii filmů

Alien Legion se nejčastěji popisuje jako „francouzská cizinecká legie ve vesmíru“. Jindy se zase hovoří o Tuctu špinavců říznutých Vetřelci Jamese Camerona. Komiks se zaměřuje na meziplanetární mírovou jednotku, do které může narukovat úplně kdokoliv. Bez ohledu na to, z jaké pochází planety a jakou má minulost. Jednotka pracuje pro Galaktickou unii, která se horko těžko snaží udržet ve vesmíru křehkou demokracii, mezi výrazně odlišnými kulturami. Potíže způsobují nejen předsudky, či vyloženě zlé úmysly, ale také bláhoví idealisté, kteří nedomýšlejí kompletní dosah svých představ.

Klíčovými postavami legie jsou: Kapitán Sarigar, člen ještěří rasy, která kdysi byla zneužívána pro otrockou práci. Surový zvrhlík Juger Grimrod, který krom zelené kůže oplývá také nesnášenlivostí vůči libovolným autoritám. Pak je tu Meico, něžný medik se čtyřmi rukami. A Torie Montroc, člověk, který musí podstoupit službu u legie, pokud chce získat rodinné dědictví.

Sérii vytvořil v roce 1983 Carl Potts, který o ní mluvil jako o alegorii Spojených států, kde spousta hodně odlišných jedinců usiluje o společné dobro a zároveň čelí výzvám, které s sebou diverzifikovaná společnost přináší. Další inspirací byly v té době Hvězdné války. Komiksu vyšlo zhruba čtyřicet čísel, později byl čas od času krátkodobě oživen. Jednu dobu byla Alien Legion volnou součástí komiksového světa Marvelu, ale to už zase neplatí. Zhruba od roku 1995 se připravovalo několik různých seriálových a filmových zpracování, žádné z nich to ale zatím nedotáhlo před kamery.

To se ještě nějakou dobu nezmění, protože Miller aktuálně chystá natáčení thriller Best Served Cold. Úplně nejdřív tak může začít Alien Legion točit za rok. Určitě bychom tedy komiksovou sci-fi neměli očekávat dříve než v roce 2026.

Titulní foto – komiksová předloha

Zdroj: The Hollywood Reporter

Galerie: 5

Alien Legion: Režisér Deadpoola chystá vlastní „Star Wars“ | Fandíme filmu Alien Legion: Režisér Deadpoola chystá vlastní „Star Wars“ | Fandíme filmu Alien Legion: Režisér Deadpoola chystá vlastní „Star Wars“ | Fandíme filmu Alien Legion: Režisér Deadpoola chystá vlastní „Star Wars“ | Fandíme filmu Alien Legion: Režisér Deadpoola chystá vlastní „Star Wars“ | Fandíme filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest