In the Hand of Dante: Oscar Isaac, Jason Momoa a Gerard Butler kradou vzácný rukopis

In the Hand of Dante: Oscar Isaac, Jason Momoa a Gerard Butler kradou vzácný rukopis | Fandíme filmu
Studio Canal
Režisérský matador míchá mafiány a Danta Aighieriho.

Režisér Julian Schnabel mnoho filmů za svou kariéru nenatočil. Ale když už se do natáčení pustí, většinou to stojí za to. V jeho filmografii najdete Basquiata, Než se setmí, Skafandr a motýl nebo U brány věčnosti. Teď si vyhlédl další projekt. Chystá filmovou adaptaci románu In the Hand of Dante od Nicka Toschese.

V tom se na černém trhu v New Yorku objeví originální rukopis Božské komedie od Danta Alighieriho. Nebezpeční mafiáni si najmou vyhořelého odborníka Nicka, aby ověřil pravost manuskriptu. Nick neodolá pokušení, rozhodne se mafii oblafnout a rukopis odhadnout. Čeká na něj metaforická cesta z pekla do ráje, společně s jeho láskou, Giuliettou. Paralelně se odvíjí ještě jeden příběh: Životní osudy samotného Danta Alighieriho, který je lapený v manželství bez lásky a jedinou vzpruhou je pro něj jeho asketický mentor. Prchá na Sicílii, kde napíše svoje nejlepší dílo a zvěční svou lásku k Beatrice. Nick i Dante jsou rozdělení propastí času a přesto jsou nevysvětlitelně propojeni. Oba dva pomalu začínají ztrácet sebe samé, při hledání lásky, krásy a příslibu něčeho nadpozemského.

Hlavní role ve snímku ztvární Oscar Isaac, Jason Momoa a Gerard Butler. Schnabel a Isaac patří mezi výkonné producenty, což by mohlo naznačovat, že Oscar hraje Nicka. Producentský tým doplňuje Martin Scorsese. Snímek dostal výjimku od herecké asociace, takže se může točit i během aktuální hollywoodské stávky. Produkce probíhá v Itálii.

Titulní foto je ilustrační, Oscar Isaac ve snímku Smrt v labyrintu

Zdroj: Deadline

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest