Box Office: One Direction se vydali správným směrem

Box Office: One Direction se vydali správným směrem | Fandíme filmu
Dcery maminek, které křičely u Bez kalhot, se rozhodly také ozvat, jinak však neměl poslední srpnový týden kromě ověřených hitů co nabídnout.

Prodloužený víkend před americkým svátkem práce patřil úzce specifikovaným cílovým skupinám amerického diváctva, kina totiž ovládli kluci z One Direction a jedno španělské překvapení.

Dokumentarista Morgan Spurlock už se zajisté těší na svůj další netradiční projekt. Rozezpívaný dokument o tom, „jak pět kluků ke slávě přišlo“ si totiž vybojoval první příčku se 17 miliony dolary a rovnou vydělal víc než všechny přechozí Spurlockovy filmy dohromady. Diváctvo One Direction: This Is Us tvořily z 87 % ženy a 70 % jich nedosáhlo na věk 17 let. Ve srovnání s hudebními dokumenty jako This Is It Michaela Jacksona nebo Never Say Never Justina Biebera se drží kluci trochu opodál, ale pochybuji, že to neměli u Sony všechno dobře propočítané.

Na druhém místě stále obsluhuje americké prezidenty The Butler. Černošské drama si odneslo 14,7 milionů a v současnosti má už na kontě 77 milionů. Zářijové premiéry ho už sice na dobro smetou, ale nedivil bych se, kdyby se podle současných trendů do kin ještě vrátil připomenout během oscarové sezóny.

Na třetím místě jsou Millerovi na tripu se 12,6 miliony pomáhající budovat hvězdný statut Jasonu Sudeikisovi, který čerstvě opustil komediální televizní pořad Saturday Night Live. Celosvětově jim to už dělá 150 milionů, což je k čtyřicetimilionovému rozpočtu skutečně lepší výsledek než prodej drog.

Vydělávat by chtěla i Letadla, ale se 7,7 miliony z tohoto víkendu se musí už spoléhat spíš na hračky u cereálií. Zahraniční trhy moc nenesou a s nástupem školního roku už to lepší nebude, i když má tahle „skoro-pixarovka“ volné místo až do konce září, kdy se teprve objeví pokračování Zataženo, občas trakaře.

Na páté místo se překvapivě dostala španělsky mluvená mexická dramedie Instructions Not Included od Eugenia Derbeze, který si coby mexický zahradník rasisticky utahoval sám ze sebe v Sandlerově Jackovi a Jill. Tentokrát to znovu zkusil na režisérské židli a z necelých 350 kin dostal od Latinoameričanů 7,5 milionů. Nutno dodat, že to není od distributora Lionsgate první taková trefa do černého.

Štěstí však došlo Ethanu Hawkeovi a po výtečně finančně hodnoceném Sinister a Očistě přichází tvrdý pád na zem v podobě thrilleru Getaway, který si navzdory nějaké té propagaci v televizních talk show odnesl pouhých 4,7 milionu. Recenzenty zničený mix Rychle a zběsile s Nebezpečnou rychlostí sice vydělá víc než Ethanovo ceněné Před půlnocí, ponaučení je ale přesto pro Hawkea jasné: Nebrat každou lacinou žánrovku s na první pohled zajímavým námětem!

Napůl smutní bychom měli být z dalšího thrilleru, kterým je Closed Circuit s Ericem Banou a Rebeccou Hall. Protiteroristické soudní drama si odneslo pouhých 2,5 milionu. Vážně a inteligentně se tvářící film nezachránili ani kvalitní herci, propagace prostě byla nulová a producenti musejí doufat, že do kina někdo přijde ve Velké Británii, kde se film odehrává. Eric Bana nutně potřebuje další angažmá v nějaké komiksovce, jinak ho za chvíli uvidíme v direct-to-video bracích po boku Dannyho Treja a Brandona Frasera.

O víkendu to zkusil ještě  dřívější nekompromisní král gangsterek Brian de Palma, kterému kývly Noomi Rapace a Rachel McAdams. Jeho Vášeň si odnesla 34 000 dolarů od zapřisáhlých fanoušků a de Palma bude asi rád, když mu J. J. Abrams dovolí upravit úvodní logo nových Hvězdných válek, jako se tomu tak stalo už u Nové naděje, jinak není pro tohle režisérské jméno bohužel v tomto byznysu už místo.

Září je tradičně nejméně výdělečným měsícem v roce, takže příští týden nemůžeme čekat Riddicka žádné zázraky. Uvidíme ale, jak se budou činit miliony facebookových fanoušků Vina Diesela.

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest