Box Office: Sluha v Bílém domě a Millerovi vládnou dál

Box Office: Sluha v Bílém domě a Millerovi vládnou dál | Fandíme filmu
Mysteriózní fantasy Mortal Instruments: Město z kostí v amerických kinech pohořelo.

Inu, tento týden to byla v zámoří finanční zívačka. Prvenství obhájilo drama The Butler zručného režiséra Lee Danielse, v němž svůj herecký um předvádí Forest Whitaker coby dlouholetý sluha amerických prezidentů. Snímek si tentokrát připsal na konto $17 milionů a při rozpočtu $30 mega si na sebe už skoro vydělal, neboť celkově utržil $52 milionů. Faktem zůstává, že úspěch ve Spojených státech se dal čekat, ačkoliv nikdy nevíte, k čemu se Američané postaví nakonec zády. Kritikové i diváci jsou dle čísel v databázích celkem spokojeni, tudíž není co řešit. Daniels rozhodně nebude mít problém s financováním dalších projektů.

Ani stříbrná pozice nenabízí nový přírůstek do žebříčku, jelikož zde nacházíme nezničitelnou komedii Millerovi na tripu. V tomto případě stačilo na druhé místo pouze $13,5 milionu. Počin Rawsona Marshalla Thurbera příští týden překročí v USA magickou hranici $100 milionů (nyní $92 mil.), přičemž v celosvětovém měřítku se tak již stalo ($102 mil.). Pořád se však čeká na velké neamerické trhy. Na eRkovou komedii super výsledek a jestli je jen maličká šance na sequel (film jsem neviděl), tak bych si tipnul, že to klapne.

Na trojce je první novinka tohoto týdne, romantické fantasy The Mortal Instruments: Město z kostí. Tvůrci si zřejmě představovali lepší otvírák než docela slabých $9 milionů. Sice něco přisypaly předpremiéry ($5 mil.), ale stejně je to bída. Finanční potenciál nebyl ani zdaleka využit a $60ti milionový rozpočet budou zachraňovat mimoamerické trhy. Režisér Harald Zwart čekal po remaku Karate Kida bezpochyby lepší přijetí od amerických filmových fanoušků.

Následuje eRková komedie The World's End Edgara Wrighta, která sice "obešla" jen 1549 kin, leč vytřískala z nich solidních $9 milionů. Pánové Pegg a Frost očividně docela táhnou. Pak přilétají Letadla ($8,5 mil., celkově ww $77 mil.) a v závěsu bojuje o vyšší principy Matt Damon ve scífku Elysium ($7 mil., celkově ww $139 mil.). Blomkampův spektákl žádné extra terno z hlediska peněz nebude. Atmosférou nasáklý horor You're Next premiérově otevřel za $7 milionů a jen o pár desítek tisíc nestačil na partu kolem Damona a Jodie Foster.

Příští víkend má premiéru akční thriller Getaway s Ethanem Hawkem v hlavní roli, též koncertní "pecka" One Direction: This is Us, u níž budou vlhnout zejména české "Directioners", a ve velmi omezeném počtu kin se objeví i thriller Closed Circuit s Ericem Banou a Rebeccou Hall.

Za týden zdarec!

Zdroj dat (25.8.2013_18:45): BOM

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest