Box Office: Forest Whitaker nepatří do starého železa

Box Office: Forest Whitaker nepatří do starého železa | Fandíme filmu
Opět se dařilo komedii Millerovi na tripu. Naopak Kick-Ass 2 moc diváků do kina nenalákalo.

Režisér Lee Daniels je bezesporu talentovaným tvůrcem. Režijní debut Stín zabijáka sice nebyl nic moc, leč hutné drama Precious i jižanský thriller Reportér patří k tomu lepšímu, co v posledních letech vzniklo. Hlavně působivý příběh obézní Afroameričanky s tváří Gabourey Sidibe byl povedeným počinem, za který si rodák z Philadelphie odnesl oscarovou nominaci. Letos se Daniels vrátil na plátna kin se snímkem The Butler o černošském sluhovi, jenž působil v Bílém domě za vlády celkem osmi amerických prezidentů (1952 - 1986). Kritikové oceňují především brilantní výkon Foresta Whitakera, ovšem obecně nejsou hodnocení až tak nadšená, jak se možná čekalo. Film stál zhruba $30 milionů, přičemž $25ti megový otvírák je velice slušný.

Na dvojce bodují Millerovi na tripu, čili čtveřice Jason Sudeikis, Jennifer Aniston, Ed Helms a Emma Roberts. ERková komedie tentokrát přisypala krásných $17 milionů, takže se snímek zaplatí již v amerických kinech. O to příjemnější je pro Warnery zjištění, že zahraniční trhy teprve čekají. Jistě lze očekávat solidní zisk. Současně si může oddychnout i "Rachel Greenová", neboť diváci o půvabnou blondýnku očividně zájem neztratili.

Bronz vybojoval s výsledkem $13,6 milionu šampión z minulého týdne, akční sci-fi Elysium Neilla Blomkampa s Mattem Damonem v hlavní roli. Ambiciózní scífko údajně není tak sofistikovanou záležitostí, jako tomu bylo v případě Distriktu 9, avšak svoje kvality prý má. Celosvětově má na kontě $93,6 mega, ale na hodně velkých neamerických trhů antiutopické dobrodružství ještě dorazí.

Až na čtvrtém místě se umístilo pokračování comicsovky Kick-Ass, z něhož asi žádný velký peníz nekouká. Další eRková zábava příliš Američanů neoslovila, když si dvojka Aaron Johnson a Chloe Moretz připsala o premiérové víkendu "jen" 13,5 milionu (jednička v USA otvírala téměř za $20 mil.). Na pětce následují Letadla ($13 mil.) a za nimi druhý Percy Jackson ($8,4 mil.), který po celém světě nasbíral do této chvíle $75 milionů, takže překonat tržby jedničky ($226 mil.) bude zřejmě nadlidským úkolem. "Amíci" se nehrnuli ani na Jobse, jenž uzmul $6,7 milionů (rozpočet pouze $12 mil.).

Příští týden startuje mysteriózní fantasy Mortal Instruments: Město z kostí, sci-fi komedie The World's End a slušně vypadající horor / thriller You're Next.

Za týden zdarec!

Zdroj dat (k 18.8.2013_20:50): BOM

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest