The Marvels: Připravte se na nejkratší a nejlevnější marvelovku

The Marvels: Připravte se na nejkratší a nejlevnější marvelovku | Fandíme filmu
Marvel
Zobrazit další 1 obrázek
Režisérka hovoří o tom, kolik jí dal Marvel volnosti. Vypuštěná je nová IMAX upoutávka.

Magazín Vanity Fair připravil rozsáhlý rozhovor s Niou DaCostou, která zrežírovala blížící se komiksovku The Marvels. Jedna z nejsdílenějších informací článku je rozpočet filmu. Ten by údajně měl činit 130 milionů dolarů. Zajímavé je, že článek byl od svého vydání upravený. Teď se v něm dočtete pouze tolik, že jsou The Marvels nejdražší film, jaký kdy natočila černošská režisérka, přičemž do té doby tenhle rekord držela sci-fi V pasti času od Avy DuVernay, jež stála 100 milionů dolarů. Možné jsou v zásadě dvě věci. Ve Vanity Fair buď udělali napoprvé v článku chybu, anebo vyzradili něco, co vyzradit neměli.

Pokud by částka byla přesná, byly by The Marvels dosud nejlevnějším celovečerním filmem provázaného Marvel Cinematic Universe. První Ant-Man stál také 130 milionů dolarů, nicméně je pravda, že v té době měl dolar přeci jen o něco vyšší kupní sílu než teď. Dnes částka 130 milionů zní téměř neuvěřitelně a za poslední dva roky se žádnou marvelovku nepodařilo natočit pod 200 milionů. Vysvětlovat by takovou částku mohla délka filmu. Hned několik různých zdrojů nezávisle na sobě tvrdí, že film bude mít jen něco málo přes hodinu a půl. Jestli je to pravda, pak jde o nejkratší celovečerní MCU film. A pakliže bylo celou dobu v plánu natočit svižný snímek, který se obešel bez složitých přetáček, tak se mohlo docela výrazným způsobem ušetřit za výrobu vizuálních efektů. To by pak udávaný rozpočet asi uvěřitelný byl.

Ať už bude film nakonec jakkoliv dlouhý, už teď s jistotou víme, že přes 30 minut filmu má obraz roztažený na plnou výšku formátu IMAX. Takže když si na filmu zajdete do IMAX kina, bude půlhodinka filmu mít o čtvrtinu větší obraz, roztažený na celé obří plátno. Níže si můžete přehrát rovnou také IMAX upoutávku.

Když se vrátíme k interview pro Vanity Fair, tak v tom zaznělo krom údajného rozpočtu také několik dalších zajímavostí. Režisérka DaCosta byla najata v roce 2020, kdy okamžitě udělala na producenty filmu dojem. Ti si ji vybrali, i když jí v té době bylo jen třicet let a za sebou měla jen menší projekty. Nesnažila se Marvelu vlísat a naplnit jeho představu. Prostě na schůzce načrtla svoji vizi a dala jasně najevo, že ji studio může přijmout nebo najmout někoho jiného. Marvel vizi přijal.

Zároveň ale Nia nějak netvrdí, že to znamená, že by si mohla dělat naprosto co chce. Marvel měl několik požadavků, které bylo třeba splnit a její volnost a její vize začínaly a končili vně těchto požadavků. Režisérka dle svých slov posílila vazby mezi hrdinkami, vybrala si lokace a změnila kostýmy. Vedle toho byly konkrétní požadavky marvelovského šéfa Kevina Feigeho, jež bylo potřeba zapracovat, aby měl marvelovský svět kam pokračovat.

Nakolik bylo snoubení nastupující režisérky a zajetého studia úspěšné se dozvíme začátkem listopadu, kdy má film dorazit do kin.

Carol Danvers, známá také jako Captain Marvel, získala zpátky svou identitu, kterou jí vzali kreejští tyrani, a pomstila se Nejvyšší inteligenci. Když ji povinnosti zavedou k anonymní červí díře spojované s kreejským revolucionářem, padá na ni kvůli nečekaným okolnostem tíha celého destabilizovaného vesmíru. Její schopnosti ji propojí s Kamalou Khan, alias Ms. Marvel, a její vzdálenou „neteří“, kapitánkou Monicou Rambeau, z níž se mezitím stala astronautka organizace S.A.B.E.R. Nesourodá trojice musí spojit síly a naučit se kooperovat, aby mohly společně zachránit vesmír.

V hlavních rolích vystupují Brie Larson, Iman Vellani a Teyonah Parris. Ty nově doplňují Zawe Ashton a Park Seo-Joon. Vrací se také Samuel L. Jackson. Režíruje Nia DaCosta, na scénáři se podíleli Megan McDonnell, Elissa Karasik a Zeb Wells. Datum české premiéry je stanoveno na 9. listopadu 2023.

Foto: Marvel Studios

Zdroje: Vanity Fair, Cryptic HD QualityCan We Get Some Toast, My Time to Shine Hello

Galerie: 2

The Marvels: Připravte se na nejkratší a nejlevnější marvelovku | Fandíme filmu The Marvels: Připravte se na nejkratší a nejlevnější marvelovku | Fandíme filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest