Exodus: Biblický epos nabírá obsazení

Exodus: Biblický epos nabírá obsazení | Fandíme filmu
Ridley Scott do svého filmu o Mojžíšovi dostane božské obsazení.

Konkurenční souboj o ten nejlepší biblický příběh se začal přiostřovat. Studio 20th Century Fox se rozhodlo vyrazit do boje a pro svůj plánovaný projekt jménem Exodus získává nová a zvučná jména. Snímek režíruje Ridley Scott a tak bylo více než jasné, že do něj brzy začnou přibývat další známé tváře.

Kromě Christiana Balea, který zosobní samotného Mojžíše, se ve filmu objeví i Sigourney Weaver (Vetřelec, Avatar) coby Tuya, matka egyptského faraona Ramsese II. Toho ztvární Joel Edgerton (Warrior, Velký Gatsby). John Turturro (Barton Fink, Transformers), který na nabídku rovněž kývl, si zahraje Ramsesova otce Setiho.

V současné době se jedná také o účasti hvězdy televizní série Breaking Bad (Perníkový táta) Aarona Paula. Tomu by připadla role hebrejského otroka jménem Joshua, jehož Mojžíš vybral jako svého nástupce při pouti do země zaslíbené. V brzké době se rozhodne i o tom, zda se do biblického týmu připojí Ben Kingsley. Jeho role zatím nebyla blíže specifikována, podle zvěstí by se ale mělo jednat o určitý druh mudrce, což je pro Kinsleyho rutinní záležitost.

Scénáře se ujme Steven Zaillian (Muži kteří nenávidí ženy) a o finance se postará společnost Chernin Entertainment a Scottova firma Scott Free. Začátek natáčení tvůrci naplánovali na září tohoto roku, kdy štáb postupně navštíví Anglii, Španělsko a Maroko. Uvidíme, jak zareaguje Warner, který o Mojžíšovi připravuje vlastní snímek, nazvaný Gods and Kings.

Zdroje: Deadline, Variety, Collider

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest