Mojžíš: V Hollywoodu se schyluje k bitvě biblických rozměrů

Mojžíš: V Hollywoodu se schyluje k bitvě biblických rozměrů | Fandíme filmu
Ridley Scott, Ang Lee, Steven Spielberg či Christian Bale se točí kolem dvou konkurenčních projektů o Mojžíšovi.

V Hollywoodu se schyluje k souboji biblických rozměrů. O ztvárnění starozákonního příběhu o Mojžíšovi usilují naráz dvě velká filmová studia. Prvním je studio Warner Bros., které před časem vyslovilo přání zrealizovat projekt pod názvem Gods and Kings. Tehdy se dokonce spekulovalo o možnosti, že film bude režírovat Steven Spielberg. Jak se ale zdá, Spielberg se v nadcházejícím období nechce zdržovat dalšími projekty a hodlá se nyní plně věnovat chystanému sci-fi Robopocalypse, které prodělává silné porodní bolesti a je třeba na něm důsledně pracovat, pokud nemá skončit v koši. Nedávno definitivně pohasly byť jen hypotetické šance, že by se chopil čtvrtého Jurského parku a nyní Spielberg ohlásil i definitivní odchod od plánovaného Gods and Kings.

Warneři ale nemají v plánu poslat celý projekt k ledu a snaží se pro něj získat jiné velké jméno. Tím by mohl být novopečený oscarový režisér Ang Lee (Pí a jeho život). Ten se zatím žádného oficiálního jednání nezúčastnil, nicméně ho prý námět zaujal.

Do cesty se Warnerům navíc staví další překážka. Tou je studio 20th Century Fox a jeho plánovaný snímek Exodus, jehož děj pojednává rovněž o biblickém příběhu, v němž Mojžíš vede svůj lid přes Rudé moře. Do režisérského křesla zde usedne Ridley Scott (Vetřelec, Gladiátor), který ovšem předtím musí dokončit thriller Counselor. A právě režisér společně se studiem hodlají do hlavní role obsadit Christiana Balea (Temný rytíř). Vyjednávání je zatím v rané fázi a Bale je nyní silně zainteresován natáčením dosud nepojmenovaném projektu režiséra Davida O. Russella (Fighter), takže se se necháme se překvapit, jak vše dopadne.

Co si myslíte vy? Hodí se představitel Batmana do role biblické postavy? Připomínáme, že už v minulosti chtěl Darren Aronofsky vidět Balea jako Noema. A na snímek kterého studia se těšíte více?

Zdroje: Deadline, Deadline II, Cinemablend

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest