One Life: První trailer snímku o záchraně československých dětí před jistou smrtí

One Life: První trailer snímku o záchraně československých dětí před jistou smrtí | Fandíme filmu
See-Saw Films
Zobrazit další 4 obrázky
Anthony Hopkins vévodí dramatu o silné lidské snaze Nicholase Wintona v předvečer světové války.

Před pár týdny jsme vám představili připravované historické drama One Life, které přibližuje velký čin Brita Nicholase Wintona, jenž krátce před vypuknutím druhé světové války pomohl zachránit několik set židovských dětí z tehdejšího Československa, nad nímž se stahovala hitlerovská mračna.

Po prvotních podrobnostech a fotografiích dorazil i první trailer. Ten nám názorněji předestírá, co od snímku vlastně můžeme očekávat. Půjde o klasické osobnostní drama, kde bude kladený důraz na emotivní prožitek samotného Wintona, který je v mládí (to roli hraje Johnny Flynn) naplněný neutuchajícím odhodláním pomoci a ve stáří (Anthony Hopkins) skličujícím pocitem, že měl pomoci více. Asi nepůjde o nějaký novátorský zážitek, ale dojemného historického příběhu osobního lidského hrdinství se dočkat můžeme.

Nicholas Winton je někdy označovaný jako „britský Oscar Schindler“. V letech 1398-39 pomáhal zachránit 669 židovských dětí z předválečného Československa. Snímek One Life paralelně zachycuje vlastní události z 30. let a zároveň život postaršího Wintona, který byl stále pronásledovaný výčitkami kvůli všem lidem, kterým se mu pomoci nepodařilo. V dalších rolích vystupují Helena Bonham Carter, Jonathan Pryce, Lena Olin, Alex Sharp a Ramola Garai. One Life jako svou celovečerní prvotinu pro kina natočil James Hawes. Scénář připravila Lucinda Coxon na motivy knihy Není-li to nemožné od Nicholasovy dcery, Barbary Winton.

Podklady a foto: See-Saw Films, Warner Bros.

Galerie: 5

One Life: První trailer snímku o záchraně československých dětí před jistou smrtí | Fandíme filmu One Life: První trailer snímku o záchraně československých dětí před jistou smrtí | Fandíme filmu One Life: První trailer snímku o záchraně československých dětí před jistou smrtí | Fandíme filmu One Life: První trailer snímku o záchraně československých dětí před jistou smrtí | Fandíme filmu One Life: První trailer snímku o záchraně československých dětí před jistou smrtí | Fandíme filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest