Bílé ptáče: Oscarová Helen Mirren natočila v Česku válečné drama – Trailer

Bílé ptáče: Oscarová Helen Mirren natočila v Česku válečné drama – Trailer | Fandíme filmu
Lionsgate
Zobrazit dalších 10 obrázků
Snímek o lidskosti v obklíčení hrůzami holokaustu překvapivě navazuje na soudobý snímek (Ne)obyčejný kluk.

Potřebujete natočit za rozumné peníze a se špičkovými profesionály scény ze světové války? Zamíříte do České republiky. Tahle rovnice je v poslední době v Hollywoodu poměrně častým pravidlem (však vzpomeňte na oscarové Na západní frontě klid). Držela se jej i produkce snímku Bílé ptáče (White Bird). Natáčelo se na Grabštejnu, v Kolešově, Kněževsi, Brdech, Štampachu, Kutné Hoře, Svatém Janu pod Skalou, Hýskově, Praze a v ateliérech na Barrandově.

Hlavní část děje se odehrává během druhé světové války v okupované Francii. Tam sledujeme příběh mladé Židovky Sary (Ariella Glaser), kterou před nacisty zachrání spolužák (Orlando Schwerdt), jenž ji navzdory veškerému nebezpečí schová u sebe doma. Oficiální synopse (a vlastně i zveřejněný trailer) slibuje něžný příběh odvahy, laskavosti, kreativity a lásky.

Určitou perličkou je, že je film vlastně spin-offem šest let starého filmu (Ne)obyčejný kluk (Wonder). V tom ústřední chlapec s deformací tváře trpěl ve škole šikanou. Bílé ptáče je rámované druhou dějovou linkou ze současnosti, v níž dnes již zestárlá Sara (Helen Mirren) vypráví svůj příběh vnukovi Julianovi, což je ten samý Julian, který v (Ne)obyčejném klukovi týral spolužáka. Dokonce jej hraje i stejný herec, Bryce Gheisar. Z babiččina vyprávění má zřejmě chlapec pochopit, co je v životě správné.

V minulosti byl dokonce nový snímek označovaný jako Bílé ptáče: Zázračný příběh (White Bird: A Wonder Story), ale nakonec se od toho upustilo – studiu asi došlo, že dělat z okrajové spojitosti obou snímků marketingový tahák, působí už na první pohled zbytečně překombinovaně. Bílé ptáče vychází z předlohy od R. J. Palacio (vyšla buď jako komiks nebo jako jednodušší román pro mladší čtenáře), jež je autorkou románové předlohy také pro (Ne)obyčejného kluka.

V další roli v Bílém ptáčeti vystupuje Gillian Anderson, jež ztvárnila matku mladého spolužáka z časů druhé světové války. Režíruje Marc Forster (Muž jménem Otto, Lovec draků, Quantum of Solace), scénář napsal Mark Bomback (Válka o planetu opic, Nezastavitelný). V zámoří je premiéra naplánována na 25. srpna. U nás má snímek uvést společnost Vertical Entertainment, ale přesný termín ještě neoznámila. Dole pod trailerem si prohlédněte zveřejněné obrázky a schválně dejte vědět, kolik českých lokací poznáte v traileru.

Podklady a foto: Lionsgate

Galerie: 11

Bílé ptáče: Oscarová Helen Mirren natočila v Česku válečné drama – Trailer | Fandíme filmu Bílé ptáče: Oscarová Helen Mirren natočila v Česku válečné drama – Trailer | Fandíme filmu Bílé ptáče: Oscarová Helen Mirren natočila v Česku válečné drama – Trailer | Fandíme filmu Bílé ptáče: Oscarová Helen Mirren natočila v Česku válečné drama – Trailer | Fandíme filmu Bílé ptáče: Oscarová Helen Mirren natočila v Česku válečné drama – Trailer | Fandíme filmu Bílé ptáče: Oscarová Helen Mirren natočila v Česku válečné drama – Trailer | Fandíme filmu Bílé ptáče: Oscarová Helen Mirren natočila v Česku válečné drama – Trailer | Fandíme filmu Bílé ptáče: Oscarová Helen Mirren natočila v Česku válečné drama – Trailer | Fandíme filmu Bílé ptáče: Oscarová Helen Mirren natočila v Česku válečné drama – Trailer | Fandíme filmu Bílé ptáče: Oscarová Helen Mirren natočila v Česku válečné drama – Trailer | Fandíme filmu Bílé ptáče: Oscarová Helen Mirren natočila v Česku válečné drama – Trailer | Fandíme filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest