Vymítač ďábla: Znamení víry – Nový trailer nepříjemně leze pod kůži

Vymítač ďábla: Znamení víry – Nový trailer nepříjemně leze pod kůži | Fandíme filmu
Universal Pictures
Zobrazit dalších 9 obrázků
Temné síly si znovu dají záležet, aby křečovité zmítání malými dětmi vypadalo děsivě.

Jedním z výrazných hororů letošního podzimu bude Vymítač ďábla: Znamení víry (The Exorcist: Believer). Snímek volně navazuje na původní klasiku z roku 1973. Děj novinky ke starším událostem zjevně odkazuje a dokonce se vrací i původní postava, Chris MacNeil (Ellen Burstyn), matka Regan MacNeil, dívky, co byla v klasickém snímku posednuta. „Znamení víry“ navíc natočil David Gordon Green, který už divákům nabídl návrat po letech v sérii Halloween, což i k Vymítači přitahuje další pozornost.

Vymítač ďábla: Znamení víry bude k vidění už asi za měsíc a je tu s novým trailerem. A tomu se musí nechat, že nepříjemně leze pod kůži. Dobře pracuje s lekačkami a s klasickou ikonografií filmů o démonickém posednutí, kdy je křehká lidská bytost postupně proměňována na hnijící schránku pro monstrózní entitu, která je odhodlaná týrat všechny kolem.

V nové snímku bude démon klasicky ubližovat obětem a jejich bližním a také Chris, která poznává, že aktuálně posedlé dívky napadla stejná bytost, jako před lety její dceru. Ono množné číslo („dívky“) je výraznou změnou nového snímku. Posedlé jsou dvě děti naráz a vypadá to, že démon si připravil pro rodiče krutou hru: Nechá na nich, aby rozhodli o tom, kdo ze dvojičky má zemřít…

Děj filmu Vymítač ďábla: Znamení víry (The Exorcist: Believer) se odehrává v současnosti a vstupujeme do něj spolu s Victorem Fieldingem. Ten před dvanácti lety přišel během zemětřesení o svou těhotnou manželku a teď sám vychovává jejich společnou dceru Angelu. Jednou se Angela a její kamarádka Kathrine zničehonic ztratí v nedalekém lese, a když se po třech dnech samy od sebe znovu vrátí, vůbec si nepamatují, co se s nimi stalo, nebo jak dlouho byly pryč. To spouští řetězec událostí, jež donutí Victora, aby čelil zlu v jeho obnažené zkaženosti. Když už neví kudy kam, vyhledá ve svém zoufalství jediného člověka, který zažil něco podobného: Bývalou herečku Chris MacNeil, jež v roce 1973 čelila zlu, které posedlo její dceru Regan.

Victora hraje Leslie Odom Jr., Angelu Lidya Jewett, Katherine Olivia Marcum. V úloze Chris se po letech vrací Ellen Burstyn. Ve vedlejších úlohách vystupují Ann Dowd, Jennifer Nettles a Norbert Leo Butz. Námět připravili s režisérem Davidem Gordonem Greenem Scrott Teems a Danny McBride, scénář následně spolu s režisérem napsal Peter Sattler. Film má být první částí trilogie a do českých kin dorazí 12. října 2023.

Podklady a foto: Universal Pictures

Galerie: 10

Vymítač ďábla: Znamení víry – Nový trailer nepříjemně leze pod kůži | Fandíme filmu Vymítač ďábla: Znamení víry – Nový trailer nepříjemně leze pod kůži | Fandíme filmu Vymítač ďábla: Znamení víry – Nový trailer nepříjemně leze pod kůži | Fandíme filmu Vymítač ďábla: Znamení víry – Nový trailer nepříjemně leze pod kůži | Fandíme filmu Vymítač ďábla: Znamení víry – Nový trailer nepříjemně leze pod kůži | Fandíme filmu Vymítač ďábla: Znamení víry – Nový trailer nepříjemně leze pod kůži | Fandíme filmu Vymítač ďábla: Znamení víry – Nový trailer nepříjemně leze pod kůži | Fandíme filmu Vymítač ďábla: Znamení víry – Nový trailer nepříjemně leze pod kůži | Fandíme filmu Vymítač ďábla: Znamení víry – Nový trailer nepříjemně leze pod kůži | Fandíme filmu Vymítač ďábla: Znamení víry – Nový trailer nepříjemně leze pod kůži | Fandíme filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest