Vrána: Prokletý film po letech konečně uvidíme

Vrána: Prokletý film po letech konečně uvidíme | Fandíme filmu
Dimension Films
V Česku natáčená temná komiksovka po letech průtahů konečně míří do kin.

Neuvěřitelné se stalo skutkem. Nové zpracování komiksu Vrána (The Crow) konečně po letech míří do kin. Začal filmový trh přidružený k nadcházejícímu festivalu v kanadském Torontu a do prodeje šla také práva pro Vránu. Na americkém trhu ji nabídne společnost Lionsgate, prodej do další mezinárodní distribuce (snad včetně té české) je také v plném proudu. Podle informací magazínu Deadline bude film do kin uveden v příštím roce.

V hlavní roli nového zpracování Vrány vystupuje Bill Skarsgård (To). Dále hrají FKA twigs (Honeyboy), Danny Huston (Boj o moc), Laura Birn (Nadace), Sami Bouajila (Syn) a Jordan Bolger (Válečnice). Film zrežíroval Rupert Sanders (Sněhurka a lovec). Scénář napsali Zach Baylin (Král Richard) a Will Schneider. Snímek s padesátimilionovým rozpočtem se natáčel v Praze a Mnichově.

Vrána je komiks, kterým se jeho autor Jamese O’Barrem pokusil vyrovnat se smrtí svojí přítelkyně. Jeho hrdina Eric Draven také přišel o svou milovanou, kterou zavraždil spolu s ním pouliční gang. S pomocí vrány, která odvádí duše zemřelých na druhý břeh, vstává Eric z hrobu, aby vykonal pomstu na všech, kteří jsou za smrt jeho milované zodpovědní. Komiks už v roce 1994 zrežíroval Alex Proyas. Z jeho adaptace se stala kultovní atmosferická záležitost, kterou bohužel provází tragický stín – během natáčení zahynul představitel hlavní role, Brandon Lee.

Titulní foto je ilustrační - Starší zpracování Vrány

Zdroj: Deadline

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest