Prometheus 2: Scénář nenapíše Damon Lindelof

Prometheus 2: Scénář nenapíše Damon Lindelof | Fandíme filmu
Proč Lindelof z pokračování vycouval? A co nového víme o jeho dalších projektech - 1952 a The Leftovers?

Po přečtení titulku si řada filmových fanoušků možná oddechla. Damon Lindelof má totiž mezi diváky pořád horší a horší pověst. Přitom Promethea jde jen těžko plně svalit na jeho bedra. Lindelof pouze přepisoval starší scénář Jona Spaihtse, často pracoval dle pokynů Ridleyho Scotta, který výslednou podobu určitým způsobem sestříhal a schválil. Nemluvě o tom, že do sestřihu hodně mluvilo studio Fox. Vina zkrátka byla kolektivní Podstatné je ale to, že psaní scénáře pro dvojku Damon a priori odmítl.

První film má viditelně otevřený konec a Lindelof se se Scottem bavil o různých způsobech, jak by se dalo pokračovat, nicméně pak přišla práce na Star Trek Into Darkness, sci-fi 1952 a seriálu The Leftovers a Lindelofovi na pokračování Promethea zkrátka nezbyl čas. Damon předpokládá, že by mu sepsání kompletního scénáře a následná spolupráce s režisérem zabraly tak dva roky, které teď prostě nemá.

O 1952 jsme zatím uvedli pouze několik základních údajů. Mělo jít o tajemnou sci-fi o mimozemšťanech, kterou natočí Brad Bird, a které možná souvisí s událostmi z roku 1952, kdy byly nad Washingtonem zpozorovány neidentifikovatelné létající objekty. Nedávno jsme se však dozvěděli, že na mimozemšťany ve filmu možná vůbec nepotkáme.

Film by měl mít podobnou atmosféru, jako Blízká setkání třetího druhu a hrdina by se měl naturelem blížit Royovi Nearymu, ale pouze v tom smyslu, že protagonista bude přitahován k jakési záhadě a veškerou svou energii investuje do jejího řešení. 1952 se prý projektu říká kvůli nápisu na tajemné krabici starých materiálů, kterou dostal Damon Lindolf z osobní pracovny samotného Walta Disneyho. Materiály se údajně vztahují k nějakému nerealizovanému mimozemšťanskému projektu. Klidně by se mohlo jednat o poznámky o zmiňované skutečné události z roku 52, ale také je docela dobře možné, že Lindelof nic z krabice vůbec nevyužije. Děj by měl být údajně zasazený do současnosti, do hlavní role by mohl být obsazen George Clooney a dopředu se počítá s tím, že filmu bude předcházet tajuplná virální kampaň, podobná těm, které známe z projektů J.J. Abramse.

Chystaný seriál The Leftovers („Zbytky“) je inspirovaný stejnojmennou knihou a Lindelof na něm bude spolupracovat s jejím autorem, Tomem Perottou. Kniha pojednává o situaci, kdy ze světa najednou zmizí 200 milionů lidí a celá událost působí dojmem, jako by zmizelí byli uchváceni Bohem na nebesa (viz 1. Tesalonickým 4,17). Následně sledujeme svět, ve kterém najednou nejde popírat existenci vyšší síly a většina lidí začne pochybovat o své existenci a klást si poměrně zásadní otázky jako: „Proč jsem tu zůstal? Nejsem snad dost dobrý?“ Seriál se bude soustředit primárně na jednotlivé osobní příběhy, v takto pozměněném světě, a zároveň bude zkoumat, co se vlastně stalo se zmizelými. Pilot seriálu natočí HBO a následně se rozhodně, zda bude chtít celou sérii.

Zdroje: Collider, Vulture I, Vulture II, Deadline, Variety

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest