Tomorrowland: Futuristcká vize Walta Disneyho

Tomorrowland: Futuristcká vize Walta Disneyho | Fandíme filmu
Brad Bird a Damon Lindelof chystají sci-fi plnou paralelních světů, s Georgem Clooneym a Hughem Lauriem v klíčových rolích.

Na plátna kin míří sci-fi projekt scenáristické dvojice Damon Lindelof a Jeff Jensen. Oba vyzdvihují fakt, že se jedná o originální námět. Jak si nedávno v jednom rozhovoru postěžoval sám Lindelof, dnešní doba původním, resp. originálním námětům rozhodně nepřeje. Půdorys filmového scénáře je silně ovlivňován „těmi“ nahoře, studia sázejí spíše na osvědčené frančízy a restarty známých a zaběhnutých značek. S novými a neotřelými nápady se v poslední době rozhodně pytel neroztrhl. Těžko lze z výše zmíněnou tezí nesouhlasit, což je o důvod více, proč se může jejich připravovaný film s názvem Tomorrowland jevit jako příjemné osvěžení.

Bez zajímavosti není ani geneze celého projektu a dosavadní spekulace novinářů i filmových fandů, které se ukázaly být vedle jak ta jedle (viz "projekt 1952"). Tomorrowland je zábavní park inspirovaný vizemi budoucnosti Julesa Vernea a nedílná součást Disneyworldů Walta Disneyho. Nemusíte se však bát, že by se už zase někdo pokoušel „adaptovat“ jízdu na horské dráze (viz Piráti z Karibiku). Všechno prý začalo jednou bednou, na kterou náhodou narazil David Fincher v pozůstalosti Walta Disneyho při svém výzkumu k filmu disneyovky 20 tisíc mil pod mořem. Když se později s jejím obsahem seznámil Damon Lindelof, došlo mu, že se v těchto materiálech skrývá fascinující příběh. Při pátrání v historických análech zjistil, že se v letité minulosti parku Tomorrowland nalézá celá řada tajemství (ve stylu Dana Browna). Rázně ovšem vyloučil, že by se film odehrával v zábavním parku. Na co přesně se tedy můžeme těšit?

Tvůrci nám slibují dobrodružnou sci-fi výpravu geniální mladé dívky, jejímž cílem je zachránit místo zvané Tomorrowland. Pomocnou ruku jí nabídne zahořklý vynálezce Frank (George Clooney), který byl v útlém věku nucen fascinující místo nedobrovolně opustit. Ústřední trojici doplní dětský robot Athena (Raffey Cassidy). Do cesty se jim postaví zkorumpovaný a zkažený vůdce Tomorrowlandu jménem Nix (Hugh Laurie alias Dr. House). Do zatím neznámé role byl potvrzen i Thomas Robinson (The Switch). Součástí příběhu by mělo být i multidimenzionální cestování, pomsta napříč časovými liniemi a filosofický střet Nixe, který se snaží dosáhnout technického pokroku ve vlastní prospěch a Franka, který věří v kreativní a svobodné myšlení.

O hlavní ženskou roli zápolí poslední dvě uchazečky - Britt Robertson (The Secret Circle) a Naomi Scott (Terra Nova). Obě dostaly pozvánku na závěrečnou fázi castingu do Vancouveru, kde by se mělo počátkem srpna rozběhnout natáčení. Jméno vítězky bychom se tak měli dozvědět v nejbližších týdnech. Za režisérskou židličku se posadí Brad Bird, který má doma dva Oscary za animované Úžasňákovi a Ratatouilla. Bird navíc v minulosti dokázal, že umí točit i přímočařejší filmy, což předvedl v předloňském akčním hitu Mission Impossible: Ghost Protocol. Pokud vás Tomorowland už ve svých hrubých obrysech dokázal zaujmout, poznačte si v kalendáři 19. 12. 2014.

Zdroje: First Showing, Cinemablend, CBM, Geek Tyrant, Collider

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest