Ježek Sonic 3 začne natáčení úplně bez herců

Ježek Sonic 3 začne natáčení úplně bez herců | Fandíme filmu
Paramount Pictures
Velká hollywoodská stávka přináší bizarní výjevy, jako třeba filmy bez herců.

V Hollywoodu se nic nezměnilo. Filmová studia (jejich zastupující organizace AMPTP) stále nejsou ochotná nabídnout řadovým scenáristům a hercům takové smluvní podmínky, aby bylo možné se prací v oboru nějak normálně uživit. Jak scenáristé, tak herci proto nadále pokračují ve stávce, jejíž konec je v nedohlednu. Kvůli tomu se odkládají premiéry filmů (herci se nemohou účastnit propagace), ale také jejich natáčení.

Čas jsou peníze a filmová studia točit potřebují, protože sklady již hotových snímků nejsou (navzdory odkladům premiér) bezedné. Stávky amerických herců se tak různě obcházejí. Některé produkce například točí výhradně s neamerickými (primárně britskými) herci. Jiné usilují o to, aby je herecká asociace označila za „nezávislou produkci“ a na tom základě jim udělila stávkovou výjimku.

A Ježek Sonic 3 na to jde úplně od lesa. Podle informací magazínu Screen Daily se snímek začne točit někdy teď v září, akorát bez herců. Zrovna u Sonica něco takového je možné, protože v řadě scén vystupují pouze digitální trikové postavy nebo jiné digitální objekty (výbuchy, potvůrky, roboti a plavidla). Sekundární štáb tak vyrazí do ulic, podle předem daných pokynů ty ulice natočí a teprve následně se do záběrů vloží digitální Ježci a další havěť. Až stávka skončí, dotočí se už jen scény s živými herci a dabéři namluví digitální postavy. Animace virtuálních postav bude hotová a Sonic tak může mířit do kin jen s minimálním, nebo dokonce žádným zdržením.

Na tomhle příkladu každopádně vidíte, jaký je Hollywood komplikovaná mašina. Datum premiéry Ježka Sonica 3 je momentálně stanoveno na 20. prosince 2024.

Foto: Předchozí Ježek Sonic

Zdroj: Screen Daily

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest