Bastard: Trailer představuje v Česku natáčený historický biják

Bastard: Trailer představuje v Česku natáčený historický biják | Fandíme filmu
Nordisk Film Distribution
Zobrazit dalších 8 obrázků
Mads Mikkelsen z Indiany Jonese či Fantastických zvířat vyjíždí v 18. století dobývat neosídlenou divočinu.

Loni se v několika zemích včetně Česka točil dánský historický film známý postupně jako Kongens Land (Králova země), The Promised Land (Zaslíbená země) nebo Bastarden (Bastard). Hlavní roli ve snímku hraje Mads Mikkelsen (Hannibal, Chlast, Indiana Jones a nástroj zkázy), který jménem dánského krále v 18. století vyjíždí dobývat řídce osídlenou divočinu, kde však naráží na tuhý odpor.

Čerstvě se dočkáváme traileru. Ten nám film představuje jako historické drama, vystavěné především na dialozích a postavách. Mads (soudě dle prvního pohledu) podává svůj tradičně soustředěný výkon. Nehostinnost života v dánských vřesovištích se podařilo v předkládaných obrázcích náležitě navodit a je patrné, že jednotlivé lidské osudy budou v příběhu dost tvrdé, až kruté.

Celosvětovou premiéru má film 31. srpna na festivalu v Benátkách, pak postupně bude mířit do mezinárodní distribuce. Přehrajte si trailer a dole v galerii koukněte na nové fotografie.

Děj se odehrává v polovině 18. století v Dánsku. V té době král Frederik V. deklaroval, že by divoká vřesoviště Jutského poloostrova měla být zkrocena, kultivována a kolonizová, aby se rozšířila civilizace a koruna vybrala víc na daních. Nikdo však neměl odvahu králův výnos realizovat. Vřesoviště totiž v té době znamenala jistou smrt. Šlo o bohem zapomenuté místo plné nenažraných vlků, lapků a nelítostné vegetace. Na konci léta roku 1755 však do vřesovišť tvrdohlavě vyrazil osamělý voják Ludvig Kahlen. Chtěl si splnit svůj celoživotní sen a byl odhodlán jej dosáhnout. Vřesoviště mu buď měla přinést vytoužené bohatství a čest, nebo jej zahubit.

V hlavních rolích hrají Mads Mikkelsen, Amanda Collin, Simon Bennebjerg, Kristine Kujath Thorp, Gustav Lindh, Melina Hagberg, Thomas W. Gabrielsson, Olaf Højgaard, Jakob Lohmann, Morten Hee Andersen, Magnus Krepper, Søren Malling, Morten Burian a Felix Kramer. Film je adaptací románu Kaptajnen og Ann Barbara (Kapitán a Ann Barbara) od Idy Jessen. Scénář napsal Anders Thomas Jensen, režíruje Nikolaj Arcel.

Podklady a foto: Nordisk Film Distribution

Galerie: 9

Bastard: Trailer představuje v Česku natáčený historický biják | Fandíme filmu Bastard: Trailer představuje v Česku natáčený historický biják | Fandíme filmu Bastard: Trailer představuje v Česku natáčený historický biják | Fandíme filmu Bastard: Trailer představuje v Česku natáčený historický biják | Fandíme filmu Bastard: Trailer představuje v Česku natáčený historický biják | Fandíme filmu Bastard: Trailer představuje v Česku natáčený historický biják | Fandíme filmu Bastard: Trailer představuje v Česku natáčený historický biják | Fandíme filmu Bastard: Trailer představuje v Česku natáčený historický biják | Fandíme filmu Bastard: Trailer představuje v Česku natáčený historický biják | Fandíme filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest