The Holdovers: Nenáviděný učitel + nechtění žáci = spousta legrace

The Holdovers: Nenáviděný učitel + nechtění žáci = spousta legrace | Fandíme filmu
Focus Features
Zobrazit dalších 5 obrázků
Řízné konverzační komedie nevymřely. Paul Giamatti a Alexander Payne navazují na legendární Bokovku.

Režisér a scenárista Alexander Payne rozhodně není bez chyby. U většiny jeho filmů byste se trefili, pokud byste řekli, že jsou možná až příliš melodramatické. Jedno však už Payneovi nikdy nevezme: Roku 2004 uvedl dnes již klasickou Bokovku (Sideways), hollywoodský vzor toho, jak má vypadat ukázková dramatická komedie postavená na dialozích, postavách a vztazích. Jednou z hvězd původního filmu byl Paul Giamatti, se kterým si teď Alexander střihnul repete.

Natočili spolu další dramedii, kde se splétají řízná legrace i kus poctivé melancholie. Novinka se jmenuje The Holdovers, což je ve snímku termín, kterým se na internátní škole označují žáci a zaměstnanci, kteří v budově zbyli v době, kdy všichni ostatní odjeli na vánoční prázdniny domů. Film se odehrává během jedněch takových vánočních svátků, kdy neoblíbený, věčně nabručený profesor hlídá skupinu žáků, kteří z nejrůznějších důvodů zůstali přes svátky na internátě. Navzdory úvodní nevraživosti se začne vytvářet hlubší přátelské pouto mezi učitelem jedním z potížistů, které má na starosti. Ústřední trojici doplňuje školní kuchařka, které právě zemřel syn ve Vietnamu.

Krom Giamattiho v dalších rolích vystupují Dominic Sessa, Da'Vine Joy Randolph, Gillian Vigman, Carrie Preston a Tate Donovan. Film má premiéru na festivalu v Torontu, na podzim jde mezinárodně do kin. O uvedení v Česku nebo na Slovensku zatím nemáme žádné zprávy. Dole v galerii najdete dosud zveřejněné fotky.

Podklady a foto: Focus Features

Galerie: 6

The Holdovers: Nenáviděný učitel + nechtění žáci = spousta legrace | Fandíme filmu The Holdovers: Nenáviděný učitel + nechtění žáci = spousta legrace | Fandíme filmu The Holdovers: Nenáviděný učitel + nechtění žáci = spousta legrace | Fandíme filmu The Holdovers: Nenáviděný učitel + nechtění žáci = spousta legrace | Fandíme filmu The Holdovers: Nenáviděný učitel + nechtění žáci = spousta legrace | Fandíme filmu The Holdovers: Nenáviděný učitel + nechtění žáci = spousta legrace | Fandíme filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest