The Shrouds: David Cronenberg nahlíží do hrobů zesnulých

The Shrouds: David Cronenberg nahlíží do hrobů zesnulých | Fandíme filmu
Vincen Cassel
Zobrazit další 1 obrázek
Autor kultovní Mouchy si zvolil další znepokojivé téma.

Legendární režisér David Cronenberg se proslavil hororovými filmy jako Videodrom, Mrtvá zóna či Moucha. Po přelomu letopočtu jeho filmy Východní přísliby a Dějiny násilí byly nominovány na několik Oscarů a prokázaly, že se David umí otáčet i jako „konvenční“ filmař. Po snímku Mapy ke hvězdám z roku 2014 zvažoval konec kariéry, ale rozhodně jsme jeho jméno neslyšeli naposled. Výrazný filmař se stal z jeho syna Brandona, Davidův film Příliš dokonalá podoba se letos dočkal remaku v podobě seriálu Smrtící podoba a sám loni uvedl Zločiny budoucnosti.

A pořád nekončí. V červnu dotočil svoji novinku The Shrouds (Pohřební rubáše). Protagonistou filmu je inovativní podnikatel Karsh, který nedávno oplakal zesnulou manželku. Karsh vyvine speciální zařízení, které je napojené na zesnulé uvnitř pohřebního rubáše. Zařízení nechá nainstalovat na svém vlastním, kontroverzním hypermoderním hřbitově, což jeho klientům umožňuje, aby v reálném čase sledovali, jak se jejich milovaní rozkládají.

Karshova technologie je jen krůček od toho, aby se mezinárodně stala běžnou praxí. V tu chvíli několik hrobů na jeho hřbitově téměř kompletně zničí vandalové, včetně hrobu jeho ženy. Karsh se snaží přijít na to, kdo je za útok zodpovědný a proč jej provedl. To jej nutí přehodnotit celý svůj byznys, manželství i způsob, jakým udržuje památku svojí ženy. Zároveň se posouvá k novým začátkům.

Hlavní roli ztvárnil Vincent Cassel. V trojroli vystupuje ve snímku Diane Kruger. Dále hrají Guy Pearce, Elizabeth Saunders, Jennifer Dale, Eric Weinthal a Steve Switzman. Cronenberg film napsal a natočil, můžeme se domnívat, že snímek může být uvedený do kin v příštím roce.

Foto: Vincent Cassel při natáčení The Shrouds

Zdroje: Vincent Cassel, SBS Productions

Galerie: 2

The Shrouds: David Cronenberg nahlíží do hrobů zesnulých | Fandíme filmu The Shrouds: David Cronenberg nahlíží do hrobů zesnulých | Fandíme filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest