Humane: V dystopické budoucnosti řeší nedostatek zdrojů dobrovolné sebevraždy

Humane: V dystopické budoucnosti řeší nedostatek zdrojů dobrovolné sebevraždy | Fandíme filmu
Elevation Pictures
Zobrazit další 3 obrázky
Eutanázie mají být v postapokalyptickém světě drastickým řešením globálního nedostatku.

Jakmile se jmenujete Cronenberg, filmová kariéra vás nemine. David už stihl natočit několik desítek filmů, v čele s klasikami jako Moucha nebo Východní přísliby. Jeho syn Brandon se postupně začíná etablovat na scéně díky snímkům Possessor a Infinity Pool. Dcera Caitlin Cronenberg se většinu dospělosti živila jako fotografka, nicméně už natočila pár krátkých filmů a teď se připravuje také její celovečerní debut Humane.

Děj se odehrává v blízké budoucnosti, několik měsíců poté, co Zemi postihl globální kolaps. Ten nutí světové vůdce k tomu, aby drastickým způsobem redukovali populaci. Děj filmu se odehrává během jediného dne v zámožné enklávě, kde novinář v důchodu pozve své čtyři děti na večeři a oznámí jim, že se chystá přihlásit do nového národního programu eutanázie. Otcův plán se neskutečně pokazí, mezi dětmi roste napětí a propuká chaos.

Caitlin říká, že ji k natáčení přesvědčil scénář Michaela Sparagy, který dokázal vykreslit neskutečně hmatatelný dystopický svět. Sparaga naopak říká, že to byly Caitlininy fotografie, které jej přesvědčily o tom, že jeho vizi musí přivést k životu právě ona. Máme se těšit na příběh tragický, temný, ale zároveň prodchnutý černým humorem. Vyprávění má být plné násilí, od něhož nedokážeme odtrhnout oči.

Snímek s environmentálním poselstvím se natáčel v kanadském Ontariu a je v postprodukci. V hlavních rolích hrají Jay Baruchel (This Is The End), Emily Hampshire (Schitt’s Creek), Peter Gallagher (Grace and Frankie), Sebastian Chacon (Emergency), Alanna Bale (Sort Of, Cardinal) a Sirena Gulamgaus (Transplant).

Foto: Sebastian Chacon, Emily Hampshire

Zdroj: Deadline

Galerie: 4

Humane: V dystopické budoucnosti řeší nedostatek zdrojů dobrovolné sebevraždy | Fandíme filmu Humane: V dystopické budoucnosti řeší nedostatek zdrojů dobrovolné sebevraždy | Fandíme filmu Humane: V dystopické budoucnosti řeší nedostatek zdrojů dobrovolné sebevraždy | Fandíme filmu Humane: V dystopické budoucnosti řeší nedostatek zdrojů dobrovolné sebevraždy | Fandíme filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest