Brad Pitt zkusí ve Formuli napodobit Toma Cruise

Brad Pitt zkusí ve Formuli napodobit Toma Cruise | Fandíme filmu
Formula 1
Je tu první pohled na Brada na závodišti, kde se prohání dvěstěpadesátkou.

Režisér Joseph Kosinski se vždycky motal kolem automobilových filmů. V roce 2015 byl spojovaný s Gran Turismem (to nakonec natočil Neil Blomkamp). V roce 2019 byl vybraný jako režisér pro Le Mans '66, které nakonec natočil James Mangold. Kosinski svoji verzi plánoval natočit s Tomem Cruisem a Bradem Pittem, ke kterým se následně oklikou vrátil. S Cruisem natočil veleúspěšný Top Gun 2, kde nabral zkušenosti pro natáčení závodnického filmu s Bradem Pittem.

O tom se v jednu chvíli mluvilo jako o „Apex“, oficiálně však zatím jméno stále nemá. Na snímku je krom Pitta v hlavní roli nejvýraznější to, že má být natáčený v maximální míře bez digitálních triků, se skutečnými Formulemi, na opravdových závodištích, tedy obdobně, jako se točil zmiňovaný Top Gun: Maverick.

Pitt hraje Sonnyho Hayese, bývalého pilota Formule 1, který jezdil v 90. letech. Po strašlivé nehodě Formuli 1 opustil a jezdil jiné závody. V současnosti se mu ozve jeho kamarád, majitel Apex Grand Prix týmu, aby se vrátil zpátky z důchodu a pomohl mu. Stáj je sice poslední v tabulce, ale má podepsaného mladého, extrémně talentovaného jezdce Joshuu Pearce, který by se pod Sonnyho vedením mohl stát šampionem.

Joshuu hraje Damson Idris, majitele týmu Javier Bardem. Aby Idris roli získal, musel krom hereckého talentu během castingu prokázat i své řidičské schopnosti. Z rozsáhlého seznamu adeptů nakonec nejlépe dopadl právě on. V dalších rolích vystupují Kerry Condon a Tobias Menzies. Scénář napsal Ehren Kruger (Top Gun: Maverick) a mezi producenty filmu figuruje závodník Lewis Hamilton. Film je extrémně nákladný, kdy bez výplat má celé natáčení stát 130-140 milionů dolarů, přičemž jen Brad Pitt má dostat 30 milionů. Zřejmě právě kvůli vysokým produkčním nákladům nakonec film realizuje společnost Apple, se svými bezednými kapsami.

Film se točí ve spolupráci s Formulí 1, která filmařům pomáhá k tomu, aby opravdu mohli točit maximálně realisticky. První klapka padla začátkem července přičemž jedna z prvních scén se točila v anglickém Silverstoneu, během probíhajícího závodu velké ceny Velké Británie. Filmaři si natočili závod jako takový a v mezičasech pořídili scény se samostatně jezdícími herci, které budou ve střižně vložené do zbytku dění. Brad Pitt při natáčení řídil Formuli 2 (tedy o něco slabší stroj) s vnější karosérií Formule 1 a proháněl se rychlostí až 240 kilometrů v hodině. V kokpitu na něj čekalo slušné přetížení a záběry z jezdění podle jeho slov vypadají skvěle. Krom možnosti vyjet na trať dostali filmaři od Formule 1 k dispozici také vlastní pit stop.

Krom Británie se točí také v Budapešti a štáb měl zavítat do Belgie a Las Vegas, to se však zatím odkládá na neurčito. Brad Pitt se totiž 29. srpna rozhodl natáčení přerušit, v solidaritě se stávkujícími hollywoodskými herci. Štáb by asi mohl nadále točit alespoň scény závodů (ať už se závodníky, nebo dubléry herců), ale Pitt se rozhodl podpořit své herecké kolegy, ačkoliv to konkrétně jeho natáčení výrazně prodraží.

Titulní foto je přímo od Formule 1, je to stroj, v němž ve filmu jezdí Pittova postava. Níže vidíte na fotkách ze Silverstoneu Brada Pitta a Damsona Idrise v jejich jezdeckých kombinézách.

Titulní foto: Formula 1

Zroje: The Sun, Deadline, Deadline II

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest