Joker 2: Lady Gaga se do své role při natáčení zcela převtělila, dokonce i mimo záběr

Joker 2: Lady Gaga se do své role při natáčení zcela převtělila, dokonce i mimo záběr | Fandíme filmu
DC Studios / Todd Phillips
Metodické herectví může přinést vynikající divácké výsledky, ale při natáčení má svá úskalí.

Je několik stylů, jak přistupovat k herectví. V zásadě může být vystupující před kamerou stále sám sebou nebo je velmi dobrý v předstírání nebo zvolí metodický styl. To znamená, že dělá vše pro to, aby se postavě dostal maximálně pod kůži, úplně se do ní vtělil a následně ji díky tomu dokázal předvést. Někteří filmoví kolegové metodické herce tolerují a jsou rádi, že si pro sebe našli způsob, jak být co nejpřesvědčivější. Jiné filmaře zase metodičtí herci štvou, protože mimo záběr s nimi může být dost komplikované pořízení.

Lady Gaga patří mezi příznivce metodického herectví. Už u svých předchozích filmových úloh se tak prezentovala a proměnou prošla i v zákulisí komiksovky Joker: Folie à deux. Kameraman filmu Lawrence Sher v rozhovoru pro The Trenches Talk prozradil, že mu chvilko trvalo, než se se „Stefani Germanotta“ naučil spolupracovat. Vlastně si není jistý, jestli vůbec Stefani (občanské jméno Lady Gaga) někdy potkal.

Nerad se hercům vnucuje, nicméně mu bylo zvláštní, že od prvních kamerových testů se s herečkou neustále víc a víc oddalovali. Měl pocit, že jej Stefani nenávidí, nebo že se nemůžou vystát navzájem. A pořád hledal, v čem je problém. Pak mu jeden z kolegů prozradil, že by bylo dobré, aby herečku oslovoval „Lee“ (zřejmě od Har-ley, jak se jmenuje její filmová postava – Harley Quinn). V ten moment se všechno změnilo a Gaga na Shera začala reagovat pozitivně.

Na první pohled nenápadná kuriozita, nicméně kdyby se takhle při natáčení choval každý herec, tak by zřejmě na place bylo k nevydržení. Gaga má tu výhodu, že je jakožto globální mega star v postavení, kdy si určitou míru výstřednosti může dovolit. Nechat se oslovovat jiným jménem je navíc podstatně menší kalibr, než když se kupříkladu Jared Leto při natáčení Suicide Squad choval jako mafián, vyloženě tím kolegy děsil či znechucoval, a pak se to omlouvalo tím, že je ponořený do role.

Joker: Folie à deux podle nepotvrzených zvěstí má být muzikálem. Děj má být zasazený do prostředí ústavu Arkham, kde je Arthur Fleck zavřený. Zřejmě právě tam potká Harley Quinn, jež v komiksech vystupuje jako jeho doktorka, kterou Joker postupně manipuluje, týrá a má s ní pokřivený milostný vztah. Scénář filmu píše Todd Phillips, který pokračování zrežíruje, stejně jako první film. Joaquin Phoenix se vrací v hlavní roli. Harley Quinn hraje Lady Gaga, vrací se Zazie Beetz jako Sophie Dumond. Do nové role byli obsazení Brendan Gleeson, Catherine Keener, Harry Lawtey a Jacob Lofland. Podtitul snímku je medicínský termín, kterým se označuje „sdílenou psychózu“, tedy psychiatrický syndrom, při němž se bludy přenášejí z jednoho člověka na druhého. Datum premiéry je stanoveno na 3. října 2024.

Foto: DC Films

Zdroj: The Trenches Talk

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest