Strašidelný dům: Finální trailer ubral triky, přidal výstupy živých herců

Strašidelný dům: Finální trailer ubral triky, přidal výstupy živých herců | Fandíme filmu
Disney
První zahraniční ohlasy „horor pro děti“ chválí.

Pokud na FandimeFilmu.cz chodíte pravidelně, mohli jste si všimnout, že na mě osobně nedělá propagační kampaň disneyovky Strašidelný dům dobrý dojem. Mám za to, že ukázkám chybí srdíčko, vydařené vtipy, zajímavé výtvarné zpracování, originalita nebo prostě šťáva.

Nově zveřejněný trailer se tolik neopírá o slabé trikové sekvence a daleko víc se zaměřil na řádku známých hereckých osobností, které do strašidelného domu přicházejí vyšetřovat nadpřirozenou aktivitu (nebo být její součástí). K hlavnímu obsazení se tentokrát v traileru přidali dokonce Winona Ryder a Jared Leto (i když jako duch k nepoznání). To je na první pohled vítaná změna, na ten druhý se vlastně neměnilo vůbec nic. Ať si je obsazení nabité jak chce, film pořád působí jako nemastná záležitost.

První diváci, kteří už snímek viděli, mají na Disneyho novinku výrazně pozitivnější pohled. První reakce si pochvalují, že je film tak akorát strašidelný, aby dětští diváci byli správně napjatí a cítili mrazení v zádech, ale zároveň neměli noční můry. Strašidelný dům je prý vtipný a zároveň nabízí až nečekaně citlivý příběh ztráty, jakou ústřední postavy prožily. Zároveň ale skoro všechny reakce zmiňují, že je film velkou poctou původní atrakce z Disneyho zábavních parků, na kterou je odkazováno skrze řadu drobných odkazů. Takže se opět nabízí potenciální potíž, že divákům, kterým je původní atrakce úplně cizí, toho film mnoho neřekne.

Nový Haunted Mansion (Strašidelný dům) pojednává o svobodné matce, která se se synem nastěhuje do starého sídla v New Orleans, které bylo až překvapivě levné. Dům v roce 1788 vyhořel, ale záhy byl nalezený netknutý. Pak se v něm stala celá řada nadpřirozených událostí a také matka se synem se potýkají s řadou paranormálních úkazů. K jejich prošetření jsou do domu sezváni kněz, médium, historik a zkrachovalý expert na nadpřirozeno. V hlavních rolích vystupují Rosario Dawson, Chase Dillon, Owen Wilson, Tiffany Haddish, Danny DeVito, LaKeith Stanfield, Jared Leto, Jamie Lee Curtis a Winona Ryder. Režíruje Justin Simien a premiéra v kinech je v tuto chvíli oznámena na 27. července 2023.

Zdroje: MovieWeb, Deadline, Collider,

Podklady a foto: Disney

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest