Podrobnosti o novém Lvím králi a dalších chystaných disneyovkách

Podrobnosti o novém Lvím králi a dalších chystaných disneyovkách | Fandíme filmu
Walt Disney Pictures
Zobrazit další 4 obrázky
Prequel Lvího krále, nový Peter pan, hraná Sněhurka a Strašidelný dům se blíží.

Malá mořská víla, Hokus Pokus 2 a Disenchanted zveřejnily nové upoutávky pro širokou mezinárodní veřejnost. Další hrané filmy z Disneyho plánované budoucnosti už se s mezinárodními fanoušky o nové trailery nepodělily, přesto se k nám však z výstavy D23 doneslo docela dost novinek.

Lví král

Nejvíc jsme se toho dozvěděli o novém Lvím králi. V roce 2019 Disney přinesl fotorealistický remake svého slavného animáku a už o rok později bylo oznámeno, že vzniká prequel. Na D23 byl osobně přítomen režisér Barry Jenkins (Moonlight, Podzemní železnice), jenž snímek blíže představil. Film bude pojmenovaný Mufasa: The Lion King (Mufasa: Lví král) a půjde o prequel, jenž nám blíže představí Simbova otce.

Snímek se bude odehrávat ve dvou časových rovinách. V té ze současnosti se vrátí Pumbaa (Seth Rogen), Timon (Billy Eichner) a Rafiki (John Kani), kteří malému lvíčeti vyprávějí příběh o tom, jak se Mufasa stal králem. Vyrůstal jako sirotek a snímek ukáže, jak se díky zvířatům ze svého okolí propracoval až na trůn. Jenkins v tom vidí jakýsi odraz sebe sama, kdy se cítí být tím člověkem, kterým je dnes díky tomu, jací lidé jej v životě ovlivnili. Snímek bude uvedený v roce 2024 a dole v galerii najdete logo.

Sněhurka

Hrané zpracování Sněhurky neodhalilo prakticky nic. Představitelka hlavní role Rachel Zegler a představitelka zlé královny Gal Gadot plácly několik zdvořilostních frází a zaznělo, že film bude uvedený v roce 2024. Dole v galerii můžete vidět zveřejněné logo filmu a další podrobnosti (včetně obrázků z natáčení) najdete ve starších článcích.

Peter Pan & Wendy

Peter Pan & Wendy je hranou předělávkou Disneyho animáku Peter Pan z roku 1953. Jak napovídá už název (a bylo to potvrzeno i na D23), tentokrát bude Wendy daleko prokreslenější postavou. Původní snímek pojednával o tom, jak Peter Pan zanese Wendy do Země Nezemě, kde neplatí žádná dospělácká pravidla, avšak všechny ohrožuje nebezpečný pirát, kapitán Hook. Toho nově hraje Jude Law. Ever Anderson ztvárnila Wendy, Alexander Molony Petera Pana, Alyssa Wapanatâhk Tiger Lily. Film napsal a zrežíroval David Lowery, jenž má za sebou chváleného Mého kamaráda draka, tudíž jsou Peter Pan & Wendy jedním z mála Disneyho chystaných remaků, na něž se můžeme opatrně těšit. Film bude uvedený na Disney+ v příštím roce a v galerii najdete nově zveřejněný plakát.

Strašidelný dům

Haunted Mansion (Strašidelný dům) je další z Disneyho filmů, který je „adaptací“ atrakce z Disneylandu, podobně jako třeba Piráti z Karibiku nebo Expedice: Džungle. Jak už název napovídá, v tomhle případě jsou v hlavní roli mrazení v zádech a hororová inspirace. Prvního filmového zpracování se Strašidelný dům dočkal v roce 2003 – tehdy šlo o rodinnou komedii s Eddiem Murphym.

Nový snímek pojednává o svobodné matce, která se se synem nastěhuje do starého sídla v New Orleans, které bylo až překvapivě levné. Dům v roce 1788 vyhořel, ale záhy byl nalezený netknutý. Pak se v něm stala celá řada nadpřirozených událostí a také matka se synem se potýkají s řadou paranormálních úkazů. K jejich prošetření jsou do domu sezváni kněz, médium, historik a zkrachovalý expert na nadpřirozeno. V hlavních rolích vystupují Rosario Dawson, Chase Dillon, Owen Wilson, Tiffany Haddish, Danny DeVito, LaKeith Stanfield, Jared Leto, Jamie Lee Curtis a Winona Ryder. Režíruje Justin Simien a premiéra v kinech je v tuto chvíli oznámena na 9. března 2023. V galerii můžete vidět logo filmu.

Titulní foto je ilustrační: Lví král z roku 2019

Podklady a foto: Disney

Galerie: 5

Podrobnosti o novém Lvím králi a dalších chystaných disneyovkách | Fandíme filmu Podrobnosti o novém Lvím králi a dalších chystaných disneyovkách | Fandíme filmu Podrobnosti o novém Lvím králi a dalších chystaných disneyovkách | Fandíme filmu Podrobnosti o novém Lvím králi a dalších chystaných disneyovkách | Fandíme filmu Podrobnosti o novém Lvím králi a dalších chystaných disneyovkách | Fandíme filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest