Landscape with Invisible Hand: Vetřelci ujíždějí na reality-show s lidskou láskou

Landscape with Invisible Hand: Vetřelci ujíždějí na reality-show s lidskou láskou | Fandíme filmu
MGM
Zobrazit dalších 5 obrázků
Po dobití Země mimozemšťany fascinuje sledování live streamů s romantickou mezilidskou láskou. Pusťte si trailer.

Romantická sci-fi komedie Landscape with Invisible Hand byla uvedena na letošním festival v Sundance. Kritiky se jí jednoznačně přesvědčit nepodařilo. Úhrnná známka je spíš lehce nadprůměrná a někteří recenzenti mají pocit, že si snímek pohrává se zajímavými nápady, ale nedokáže je poskládat do zcela uspokojivého příběhu. To ale není jediný názor. Řadě kritiků příběh uspokojivý přijde a zajímavé nápady jsou patrné už ve zveřejněném traileru.

Ten nám představuje svět, kde ústřední romantická dvojice začne svou lásku prodávat jako vysílání pro fascinované mimozemšťany, kteří sami takové emoce nepociťují. To můžeme vnímat jako komentář toho, co je na našem životě nejcennější. Nebo naopak můžeme film číst jako kritiku skutečnosti, že na sociálních sítích nebo v reality show lidé za trochu zájmu neváhají prostituovat své nejniternější soukromí. Nebo je tu ještě jedna rovina – Spoustu lidí ekonomická realita donutí k tomu, aby dělali věci, jakým by se za normální situace snažili maximálně vyvarovat.

Upoutávka poodhaluje příjemný smysl pro humor, který by snad šel přirovnat k filmům Wese Andersona. Krychlovití mimozemšťané roztomile-směšně-nechutní a ústřední dvojka na první pohled sympatická. Za mořem film půjde do kin 18. srpna, o distribuci u nás nebo na internetu zatím zprávy nemáme. Režíroval Cory Finley (Špatné vychování, Čistokrevní), jenž napsal scénář snímku na motivy stejnojmenného románu od Matthewa Tobina Andersona. V hlavních rolích vystupují Asante Blackk, Kylie Rogers, Tiffany Haddish, William Jackson Harper, Brooklynn MacKinzie, Josh Hamilton nebo Michael Gandolfini.

Oficiální anotace: Od začátku okupace benevolentními mimozemskými diktátory si lidstvo stále ještě zvyká na nový světový řád a svérázné vládce o velikosti konferenčního stolku, kterým se říká Vuvv. Jejich okázalá vyspělá technologie byla zpočátku příslibem celosvětové prosperity, ale většina lidských pracovních míst - a stálých příjmů - se stala zbytečnými. Když sedmnáctiletý umělec Adam Campbell a jeho nová přítelkyně Chloe Marsh zjistí, že Vuvv jsou fascinováni lidskou láskou a za její sledování neváhají zaplatit, rozhodnou se svůj pučící vztah streamovat, aby si pro sebe a své rodiny něco přivydělali. Nějakou dobu si žijí spokojeným životem, dokud jejich mladistvá láska nevyprchá. V tu chvíli je před ně postava ještě těžší volba, kdy pro dobro svých rodin budou muset přinést velkou životní oběť.

Podklady a foto: MGM

Galerie: 6

Landscape with Invisible Hand: Vetřelci ujíždějí na reality-show s lidskou láskou | Fandíme filmu Landscape with Invisible Hand: Vetřelci ujíždějí na reality-show s lidskou láskou | Fandíme filmu Landscape with Invisible Hand: Vetřelci ujíždějí na reality-show s lidskou láskou | Fandíme filmu Landscape with Invisible Hand: Vetřelci ujíždějí na reality-show s lidskou láskou | Fandíme filmu Landscape with Invisible Hand: Vetřelci ujíždějí na reality-show s lidskou láskou | Fandíme filmu Landscape with Invisible Hand: Vetřelci ujíždějí na reality-show s lidskou láskou | Fandíme filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest