Batman: Dalších pět kandidátů na roli

Batman: Dalších pět kandidátů na roli | Fandíme filmu
Batman, pirát z Karibiku, Watchman, Sparťan nebo Expendable? Kdo bude příští temný rytíř?

Batman vs. Superman je sice ještě hodně daleko, ale o tom, že Warner momentálně horečnatě hledá nového představitele temného rytíře, asi nemůže být sporu. Před časem jsme vás informovali, že se o roli staršího Batmana, kterého bychom ve filmu měli očekávat, podle zvěstí ucházejí Josh Brolin, Ryan Gosling, Joe Manganiello, Richard Armitage, Max Martini a Matthew Goode. Zdá se, že poznámka o vyšším věku vylučuje Ryana Goslinga, a spekuluje se o tom, že ze hry by mohl být také Josh Brolin. Brolin se nedávno rozvedl s Diane Lane, která by si ve filmu měla zopakovat roli Marthy Kent, a i když by se oba na natáčení nikdy nemuseli potkat, je možné, že by se vídali na různých tiskových konferencích apod.. Ale třeba by oba svou přítomnost překousli, kdo ví. Ze hry je asi i Joe Manganiello, který se nedávno nechal slyšet, že superhrdinských filmů už bylo moc, a pokud by nějaký měl točit, muselo by se jednat o výjimečný projekt, který by žánr stavěl na hlavu – takový „Klub rváčů mezi superhrdinskými filmy“

Ale nebojte se, příliv kandidátů ani zdaleka nekončí. Podle nejrůznějších zdrojů by měli být ve hře také Gerard Butler, Jeffrey Dean Morgan, Scott Adkins, Orlando Bloom a sám Christian Bale. Nejprve si pojďme posvítit na divoké drby, které se v posledních dnech vynořily kolem Christiana Balea. Jistě jste četli o tom, že Baleovi bylo nabídnuto 60, popřípadě 50 milionů dolarů. Jenže ono to nebude tak horké. Tak zaprvé. O šedesáti milionech mluví britský deník The Sun – bulvár. Mluví o nich podezřele brzy po té, co se objevily zprávy o tom, že se herec vrátí za padesát milionů. Jenomže jak je to s těmi padesáti miliony ve skutečnosti?

Jedná se o nafouknutou citaci z knihy Beyond Batman: The Unauthorized True Story of Christian Bale and His Dark Knight Dilemma. Z volně dostupných internetových ukázek je patrné, že v knize se o milionech dočteme následující:

„Pravděpodobně by mohl dostat 50 milionů, i kdyby se ve filmu objevil třeba jen na dvacet minut“.

Což se domnívá přítel autora knihy (tedy „knihy“ – pamflet má 27 stran), údajně osoba Baleovi blízká. Autor knihy dále rozvíjí hypotézy o tom, že Balea sice momentálně žádná smlouva neváže, avšak v sérii by mohl pokračovat, aby byl v očích Hollywoodu i nadále za megastar a mohl si i u jiných projektů diktovat královské podmínky. Popřípadě autor tvrdí, že mu Baleovi známí řekli, že „mají pocit“, že má Bale nutkání začít brát Batmana stejně, jako Robert Downey Jr. bere Iron Mana. Zkrátka se jedná o snůšku spekulací, která navíc byla evidentně sepsána v době, kdy šeptanda hlásala, že napříště Batmana uvidíme v Justice League. Co si z toho všeho odnést? Je klidně možné, že se Warner opravdu snaží Baleovi nabídnout velkou sumu, aby se do role vrátil. Možné je všechno. Ale pokud někde čtete, že se Bale vrátí určitě, že se vrátit musí nebo podobné nesmysly, berte to s nadhledem.

Dalším pánem na holení je Orlando Bloom. O jeho „zaručených šancích“ hovoří Daily Express, tedy další britský bulvár, který dále tvrdí, že se momentálně Batman hledá pro film Justice League, jenž půjde do kin v roce 2017. Server zkrátka evidentně ví, o čem mluví... Pokud by ale přeci jen náhodou na tomhle šprochu bylo pravdy trochu, pak doplníme, že podle Expressu jsou kandidáty také Joseph Gordon-Levitt, Ryan Gosling a Armie Hammer. Celkově to vypadá, že server pouze sesbíral jména již známých kandidátů a vymyslel si k nim dosud nezmiňovaného Blooma, aby nasbíral návštěvnost.

Zajímavým úkazem je Scott Adkins. Šikovný sportovec, který je zběhlý v mnoha bojových uměních a zahrál si v řadě (převážně béčkových a céčkových) akčních filmů. Jeho doposud největším úspěchem byla maličká rolička v Expendables 2. O jeho fyzické připravenosti na roli Batmana tak nemůže být sporu, ale snad se na mě Scott nebude zlobit, když si dovolím pochybovat o jeho způsobilosti herecké. Batman je přeci jen komplexní postava, nikoliv přímočarý bijec. Každopádně se na hercovu podporu rozjela na internetu poměrně slušná fanouškovská kampaň a vypadá to, že se jí nakonec Warner možná nechal zmámit, protože se na hercově Twitteru objevila zpráva, že se zúčastnil konkurzu na roli Batmana. Následně, jak už to tak bývá, zpráva z Twitteru opět zmizela. Kdo ví, co to všechno znamená, avšak osobně bych na obsazení Adkinse nevsadil ani zlámanou grešli.

Zbývají tak Gerard Butler a Jeffrey Dean Morgan (komediant z Watchmenů), které si klidně můžeme přidat do širšího seznamu kandidátů. A protože se nekandiduje jen na Batmana, přihodíme ještě jména Marka Stronga a Bryana Cranstona, kteří mají podle nejrůznějších internetových drbáren největší šanci ztvárnit záporáka Lexe Luthora. O Strongovi byla řeč už v minulosti a Cranston je celkem podobná písnička. Také se jedná o velmi dobrého a charismatického herce, také jde o borce, kterého jsme zvyklí vídat s pleší, ale opět by mohlo být na škodu, že v záporné poloze už ho mají všichni tak nějak zafixovaného. Nicméně volba by to v žádném případě nebyla marná. A aby byl seznam jmen kompletní, dodáme ještě, že John Leguizamo se nechal slyšet, že by mu bylo ctí, kdyby si mohl zahrát příštího Jokera (ne že by obsazení Jokera bylo na pořadu dne).

A než vám dám s Batmanem a Supermanem úplně pokoj, obrátíme na chviličku pozornost ještě k režisérovi Zacku Snyderovi. Ten by se měl někdy touhle dobou setkat s Frankem Millerem, autorem komiksu The Dark Knight Returns, kterým má být chystaný film volně inspirovaný. Chvíli po tom, co se zpráva o Millerovi objevila na síti, ale Snyder údajně pronesl větu: „Ať už si o Supermanovi myslím cokoliv, nakonec se stejně musím řídit tím, co studio Warner považuje za nejlepší“. Roky relativní svobody, jakou zažíval Nolan, jsou tedy nenávratně pryč. Teď už jsou superhrdinské osudy DC postav v područí vyššího plánu, podobně jako je tomu u Marvelu. Batmanovi zdar.

Zdroje: Superman Homage, CBM, CBM II, Desde Hollywood, Digital Spy, Metro, MTV, The Sun, Badass Digest, Latino Review, Latino Review II, Express, Think McFly Think, Smashwords

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest