V pasti: Barcelona – Nový film ze slepého světa ukázal trailer

V pasti: Barcelona – Nový film ze slepého světa ukázal trailer | Fandíme filmu
Netflix
Zobrazit další 4 obrázky
Netflix nás už v červenci znovu zavede do dystopické reality, kterou před lety otevřela Sandra Bullock.

Netflix na to jde mazaně. V roce 2018 slavil velký úspěch s relativně komorním mrazivým thrillerem Bird Box (V pasti), kde svět zaplavují monstra, na něž se nesmíte podívat, jinak dostanete nekontrolovatelné nutkání k sebevraždě. Namísto přímého pokračování vznikl spin-off nazvaný V pasti: Barcelona (Bird Box Barcelona). Netflix se tak vyhnul vysoké výplatě pro hvězdnou Sandru Bullock, dost možná natočil ve španělských podmínkách celkově levnější film, vyšel vstříc dalšímu velkému trhu (a zároveň díky populární značce v zádech snad neztratil dosavadní fandy) a rovnou si otestuje, zda by šel koncept replikovat i na dalších místech po světě.

I ve spin-offu jde navíc rozšiřovat fiktivní svět a odpovídat ta na otázky, které diváci po prvním snímku měli. V čerstvě zveřejněném traileru zazní, že se monstra vyvíjejí, což může ve vyprávění nabídnout nové zajímavé možnosti. Jinak upoutávka nabízí to, co od podobných snímků čekáme a dobře to známe. Tedy zdevastované město a drsné výjevy při setkání s monstry.

Producent Dylan Clark pro magazín Entertainment Weekly dodal, že se události odehrávají souběžně s předchozím filmem a uvidíme, že potýkat se s monstry ve městě je úplně jiný oříšek, než když hrdinka Malorie (Bullock) zažívala katastrofu ve venkovském prostředí. První film producent Chris Morgan označuje jako „první kapitolu globální apokalypsy. Neštěstí zasáhlo celou planetu, lidstvo jako takové je v ohrožení a s nebezpečím se potýkají rodiny v Evropě, Asii či Africe. Filmaře baví přemýšlet o tom, jak na katastrofu reagují různé části světa, různé kultury, různá politická zřízení nebo jak boj o přežití ovlivňuje lokální prostředí (zeměpisné okolnosti).

Zkrátka má Netflix viditelně zálusk budovat celý svět. Pusťte si trailer, koukněte dolů na fotky.

Ve snímku V pasti: Barcelona se podíváme do Španělska, kde záhadná epidemie začne lidi nutit k sebevraždě. Hrdiny filmu jsou Sebastián a jeho dcera Anna, kteří se snaží dostat skrz opuštěné ulice katalánské metropole. Neochotně se spojují s dalšími přeživšími a snaží se včas dostat do bezpečného útočiště. Blíží se totiž nebezpečí daleko větší, než neviditelné nestvůry. V hlavních rolích vystupují Mario Casas, Alejandra Howard, Georgina Campbell, Naila Schuberth, Leonardo Sbaraglia či Diego Calva. Film natočili David Pastor a Àlex Pastor. Netflix novinku uvede 14. července.

Foto: Netflix

Zdroje: Netflix, Entertainment Weekly

Galerie: 5

V pasti: Barcelona – Nový film ze slepého světa ukázal trailer | Fandíme filmu V pasti: Barcelona – Nový film ze slepého světa ukázal trailer | Fandíme filmu V pasti: Barcelona – Nový film ze slepého světa ukázal trailer | Fandíme filmu V pasti: Barcelona – Nový film ze slepého světa ukázal trailer | Fandíme filmu V pasti: Barcelona – Nový film ze slepého světa ukázal trailer | Fandíme filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest