Indiana Jones 5: Slabé recenze zkouší přebít nový rozjetý trailer

Indiana Jones 5: Slabé recenze zkouší přebít nový rozjetý trailer | Fandíme filmu
Lucasfilm
Zobrazit další 4 obrázky
Přízeň kritiků k Indianu Jonesovi a nástroji osudu chladne, ale zveřejňované upoutávky pořád mají švih.

Minulý týden jsme se dozvěděli, jak první diváci reagovali na slavnostní premiéru Indiany Jonese a nástroje osudu. V samostatném článku jsme se rozebírali, jak si část recenzentů užila staromilskou snahu o návrat ke kořenům, zatímco druhá půlka hodnotících závěr série vnímala spíš jako takové prázdné plácnutí do vody. Od té doby byly zveřejněny už desítky recenzí a čím dál tím víc kritiků se kloní spíš k názoru, že je páté Indyho dobrodružství vyprázdněná záležitost, která v rámci série nepřináší vůbec nic nového nebo smysluplného. Na agregátoru recenzí Rotten Tomatoes je zatím 31 hodnocení od profesionálních kritiků. Jen 52% z nich je pozitivních a průměrná známka je 5,9 z 10.

Jestli od Indyho čekáte hlavně sled napínavých honiček a zábavné pošťuchování mezi postavami, tak i nadále můžete doufat, že v kině budete spokojení, protože velká část recenzí uvádí, že tyhle elementy filmu nechybí. K tomu byly zveřejněné tři nové upoutávky, které dál dávají naději, že dobrodružná zábava je v „pětce“ na úrovni. Velké pozornosti se těší honička v ulicích Tangieru, Indyho (Harrison Ford) špičkování s jeho kmotřenkou Helenou (Phoebe Waller-Bridge) a představení artefaktu, o němž se postavy domnívají, že dokáže ovládat samotný čas. Dole v galerii si prohlédněte nové plakáty.

Indiana Jones a nástroj osudu znovu představí Harrisona Forda jako populárního lovce pokladů, jenž se 29. 6. 2023 po čtrnáctileté pauze ještě jednou vrátí, aby (zřejmě) uzavřel současnou sérii dobrodružných příběhů. Režíruje James Mangold. Dále hrají Phoebe Waller-Bridge, Thomas Kretschmann, Mads Mikkelsen, Boyd Holrook, Toby Jones, Antonio Banderas a Shaunette Renée Wilson. Hudbu složí John Williams.

Děj se odehrává v roce 1969, souběžně s vesmírnými závody. V téhle době se Indy dozvídá nepříjemnou pravdu: Součástí amerického vesmírného programu byli bývalí němečtí nacisté. Otázkou je, „jak moc bývalí“? Tohle všechno Indyho rozčiluje. Jako starý muž už si začíná připadat, že světu přestává rozumět. Zatímco on se vždycky snažil rozkrývat tajemství naší planety, teď je lidstvo posedlé vyhlížením ke hvězdám. Lidé si najednou našli nové hrdiny a podle Indyho soudu hledají úplně zbytečně něco „tam nahoře“, ačkoliv tam není vůbec nic. A co hůř, za tím vším stojí Jonesovi zapřísáhlí nepřátelé.

Podklady a foto: Lucasfilm

Galerie: 5

Indiana Jones 5: Slabé recenze zkouší přebít nový rozjetý trailer | Fandíme filmu Indiana Jones 5: Slabé recenze zkouší přebít nový rozjetý trailer | Fandíme filmu Indiana Jones 5: Slabé recenze zkouší přebít nový rozjetý trailer | Fandíme filmu Indiana Jones 5: Slabé recenze zkouší přebít nový rozjetý trailer | Fandíme filmu Indiana Jones 5: Slabé recenze zkouší přebít nový rozjetý trailer | Fandíme filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest