Indiana Jones 5: Nová upoutávka láká na Indyho poslední dobrodružství

Indiana Jones 5: Nová upoutávka láká na Indyho poslední dobrodružství | Fandíme filmu
Lucasfilm
Zobrazit dalších 5 obrázků
Harrison Ford je přesvědčený, že postavu Indiany Jonese už nikdy neuvidíme. Režisér hovoří o natáčení dlouhé scény s omlazeným hrdinou.

Zhruba v těchto chvílích probíhá na festivalu v Cannes slavnostní premiéra Indiany Jonese a nástroje osudu. Během pár hodin můžeme očekávat první ohlasy. Než dorazí, je tu nejnovější upoutávka. Ta se odpíchne od předchozích filmů a po nostalgické připomínce přechází k ochutnávce pátého dílu série, který se snaží v maximální možné míře navodit dojem, že na předchozí snímky přirozeně navazuje a tvoří s nimi jeden celek.

Ve videu také filmaři mluví o tom, že jde o zřejmě poslední Indyho dobrodružství. Sám Harrison Ford před časem v rozhovoru pro americký Total Film uvedl, že pro něj je to naposledy, kdy Indianu Jonese ztvární a předpokládá, že jde také o poslední vystoupení postavy ve filmu. Pokud vznikne seriálový spin-off, o němž se před časem šuškalo, tak Ford jednoznačně odmítá, že by se na něm jakýmkoliv způsobem podílel.

Režisér James Mangold potom s magazínem hovořil o omlazovací technologii. Není žádným tajemstvím, že část snímku strávíme v době, kdy je hrdinovi zhruba pětatřicet. Jde o asi půlhodinový úvod filmu zasazený do roku 1944, kde Indy uniká vlakem z hradu obydleného nacisty. Režisér chtěl nejprve dopřát divákům starého (mladého) dobrého Indyho, než se děj přesune na konec 60. let, kde už je přeci jen spolu se stárnoucím hrdinou potřeba koncipovat dobrodružství trochu jinak.

Natáčení prý vůbec nebylo složité. Harrison je ve skvělé formě, takže na place prostě předstíral, že je výrazně mladší. Pak už stačilo v postprodukci digitálně omladit jeho tvář. V dnešní době už to pro technologie nebyl problém. V pondělí se točilo a ve středu mohl Mangold vidět výslednou podobu scény. Hodně pomohlo, že studio Lucasfilm má v archivech stovky hodin záběrů s mladým Indym a to ze všech možných úhlů, z různé dálky, odlišným nasvícením a různými výrazy tváře.

Užijte si novou upoutávku a těšte se na první ohlasy z premiéry, už brzy je pro vás budeme mít připravené. PS: Už 31. května se můžete na premiéru pátého filmu připravit, protože čtyři předchozí dorazí na platformu Disney+.

Indiana Jones a nástroj osudu znovu představí Harrisona Forda jako populárního lovce pokladů, jenž se 29. 6. 2023 po čtrnáctileté pauze ještě jednou vrátí, aby (zřejmě) uzavřel současnou sérii dobrodružných příběhů. Režíruje James Mangold. Dále hrají Phoebe Waller-Bridge, Thomas Kretschmann, Mads Mikkelsen, Boyd Holrook, Toby Jones, Antonio Banderas a Shaunette Renée Wilson. Hudbu složí John Williams.

Děj se odehrává v roce 1969, souběžně s vesmírnými závody. V téhle době se Indy dozvídá nepříjemnou pravdu: Součástí amerického vesmírného programu byli bývalí němečtí nacisté. Otázkou je, „jak moc bývalí“? Tohle všechno Indyho rozčiluje. Jako starý muž už si začíná připadat, že světu přestává rozumět. Zatímco on se vždycky snažil rozkrývat tajemství naší planety, teď je lidstvo posedlé vyhlížením ke hvězdám. Lidé si najednou našli nové hrdiny a podle Indyho soudu hledají úplně zbytečně něco „tam nahoře“, ačkoliv tam není vůbec nic. A co hůř, za tím vším stojí Jonesovi zapřísáhlí nepřátelé.

Podklady a foto: Lucasfilm

Zdroje: Total Film I, II

Galerie: 6

Indiana Jones 5: Nová upoutávka láká na Indyho poslední dobrodružství | Fandíme filmu Indiana Jones 5: Nová upoutávka láká na Indyho poslední dobrodružství | Fandíme filmu Indiana Jones 5: Nová upoutávka láká na Indyho poslední dobrodružství | Fandíme filmu Indiana Jones 5: Nová upoutávka láká na Indyho poslední dobrodružství | Fandíme filmu Indiana Jones 5: Nová upoutávka láká na Indyho poslední dobrodružství | Fandíme filmu Indiana Jones 5: Nová upoutávka láká na Indyho poslední dobrodružství | Fandíme filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest