Strašidelný dům: Disneyho pouťová atrakce ukázala nový trailer

Strašidelný dům: Disneyho pouťová atrakce ukázala nový trailer | Fandíme filmu
Disney
Zobrazit dalších 8 obrázků
Když v době digitálních triků můžete vyrobit cokoliv, neznamená to, že byste to měli plivnout na obrazovku naráz.

Disney se zaklíná magií příběhů, ale jeho nabídka hraných filmů v posledních letech připomíná něco, co spolu upekli účetní a brand manager. Buď se točí remaky animáků nebo filmy inspirované atrakcemi ze zábavních parků. Hlavně aby se ždímala nostalgie a v nekonečném kruhu se všechny produkty mezi sebou propagovaly navzájem.

Jedním z letošních velkých Disneyho letních filmů bude dobrodružná podívaná s příchutí hororu: Strašidelný dům (Haunted Mansion). Vychází se z atrakce a nově zveřejněný trailer atrakci na první pohled připomíná. Ukázka je plná hejblátek, postavy to věčně někam unáší a cílem jako by bylo diváka („zákazníka“) zahltit vjemy. Trailer jemně zpomalí pouze v závěrečné komediální scénce s kreslířem, ale jestli má kdokoliv z postav osobnost nebo prožije příběh, to zatím nevíme. Namísto toho se neustále titulární dům ohýbá před očima, chodbami se trousí duchové nebo se spouštějí nejrůznější nástrahy.

Efekty na první pohled působí hodně digitálně, takže se značně vytrácí pocit, že jsou postavy v jakémkoliv ohrožení a zároveň snímek působí dojmem, že filmaři mohli naprosto cokoliv. Chyběli jim mantinely, které by je nutili opravdu zapojit fantazii a dávat strašení nějaký zajímavý směr. Takhle se na obrazovce děje všechno a nic. Vždycky je možné, že je špatně sestříhaný pouze trailer a samotný snímek bude daleko zdařilejší, ale zatím snímek působí jako standardní pásová komerční výroba bez duše. Zanechala ve vás upoutávka lepší dojem? Nebo to vidíte podobně? Dejte vědět v komentářích.

Nový Haunted Mansion (Strašidelný dům) pojednává o svobodné matce, která se se synem nastěhuje do starého sídla v New Orleans, které bylo až překvapivě levné. Dům v roce 1788 vyhořel, ale záhy byl nalezený netknutý. Pak se v něm stala celá řada nadpřirozených událostí a také matka se synem se potýkají s řadou paranormálních úkazů. K jejich prošetření jsou do domu sezváni kněz, médium, historik a zkrachovalý expert na nadpřirozeno. V hlavních rolích vystupují Rosario Dawson, Chase Dillon, Owen Wilson, Tiffany Haddish, Danny DeVito, LaKeith Stanfield, Jared Leto, Jamie Lee Curtis a Winona Ryder. Režíruje Justin Simien a premiéra v kinech je v tuto chvíli oznámena na 27. července 2023.

Podklady a foto: Disney

Galerie: 9

Strašidelný dům: Disneyho pouťová atrakce ukázala nový trailer | Fandíme filmu Strašidelný dům: Disneyho pouťová atrakce ukázala nový trailer | Fandíme filmu Strašidelný dům: Disneyho pouťová atrakce ukázala nový trailer | Fandíme filmu Strašidelný dům: Disneyho pouťová atrakce ukázala nový trailer | Fandíme filmu Strašidelný dům: Disneyho pouťová atrakce ukázala nový trailer | Fandíme filmu Strašidelný dům: Disneyho pouťová atrakce ukázala nový trailer | Fandíme filmu Strašidelný dům: Disneyho pouťová atrakce ukázala nový trailer | Fandíme filmu Strašidelný dům: Disneyho pouťová atrakce ukázala nový trailer | Fandíme filmu Strašidelný dům: Disneyho pouťová atrakce ukázala nový trailer | Fandíme filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest