Dolph Lundgren má rakovinu, lékaři mu dávali malou naději

Dolph Lundgren má rakovinu, lékaři mu dávali malou naději | Fandíme filmu
Warner Bros./MGM
Nebýt nové léčby, oblíbený herec by už možná nebyl mezi námi.

Kdykoliv vidíme Dolpha Lundgrena v novém filmu nebo rozhovoru, rozhodně nepůsobí na svých 65 let. Pořád je to chodící reklama na žulu a ocel. V rozhovoru pro Grahama Bensingera teď z ničeho nic prozradil, že se už osm let střídavě potýká s rakovinou.

Poprvé mu byl nádor na ledvinách diagnostikován v roce 2015. Podstoupil operaci a dalších pět let neměl žádné symptomy. Až v roce 2020 mu doktor při návštěvě rodného Švédska našel další nádory v oblasti ledvin a jater. Bylo mu oznámeno, že je jeho rakovina smrtelná a zbývají mu dva až tři roky života.

Dolph uvádí, že nebyl z diagnózy nijak zdrcený, protože žil bohatý plnohodnotný život. Zároveň jej ale mrzelo, že tu nechá děti a snoubenku. Rozhodl se tedy vyhledat dalšího doktora a na klinice univerzity UCLA se dozvěděl o nově vyvinuté léčbě. Během natáčení Expendables 4 a Aquamana 2 se rozhodl léčbu podstoupit a výsledky byly vynikající.

Nádory se zmenšily o 90 procent. Čeká jej další operace, je však vysoká pravděpodobnost, že jeho další screening vyjde čistý. Ošetřující lékařka dál Dolpha monitoruje, dál bude brát léky a pravidelně podstupovat biopsie, aby bylo možné včas zachytit jakékoliv tělesné změny a najít potenciální nové cíle léčby. Předpokládaná délka dožití se pro Lundgrena změnila z měsíců na roky.

Tak ať se daří Dolphe!

Foto: Dolph Lundgren ve filmu Creed II

Zdroj: Deadline

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest