Sam Neill se léčí s rakovinou

Sam Neill se léčí s rakovinou | Fandíme filmu
Universal Pictures
Světoznámý herec z Jurského parku trpí vážnou chorobou, se kterou se léčí.

Včera jako blesk z čistého nebe přišla nemilá zpráva, že zemřel Lance Reddick, herec, který neúnavně rozdával divákům radost napříč mnoha skvělými seriály. Prakticky souběžně jsme se dočkali zprávy od Sama Neilla, která by mohla mít podobně trudný konec, ale naštěstí to vypadá, že se vše v dobré obrací.

Neill poskytl magazínu The Guardian rozhovor ke svojí nové memoárové knize Did I Ever Tell You This? (zhruba „A tohle už jsem vám říkal?“). Jejím největším odhalením je, že se herec léčí s rakovinou. Konkrétně mu byl diagnostikován Angioimunoblastický T-lymfom ve třetí fázi, což je hodně zjednodušeně řečeno (a odborníci by mne nejspíš vyplísnili za nepřesnost) vzácná forma rakoviny krevních buněk.

Diagnóza přišla v loňském roce, během propagace Jurského světa: Nadvlády, kdy si Sam poprvé všiml, že má zduřelé uzliny. Byla mu nasazena chemoterapie, nicméně ta nezabrala a vyhlídky nebyly dobré. Dostal však příležitost otestovat nová a velice nákladná cytostatika, která mu zabrala. Bude je muset brát do konce života, nicméně v tuto chvíli je v remisi.

Herec nepopírá, že během uplynulého roku si prožil i temné chvilky, ale zároveň zažil silné uvědomění toho, jak moc rád je naživu a jak si váží svých bližních. Během jednotlivými fázemi léčby mu chyběla práce a právě proto, aby se zabavil, začal psát svůj memoár, který označuje jako spíš takovou sbírku historek. Did I Ever Tell You This? vychází v angličtině příští týden.

Neill se narodil roku 1947 v Severním Irsku, ale sám sebe považuje za Novozélanďana a v zemi prožil podstatnou část života. Hraje od 70. let a diváci jej znají díky snímkům jako Úplné bezvětří, Hon na ponorku, Piano, Jurský park, Horizont události, Merlin, Hon na pačlověky či ze seriálu Gangy z Birminghamu.

Přejeme Samovi co nejpevnější zdraví.

Titulní foto: Sam Neill v Jurském parku

Zdroj: The Guardian

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest