Malá mořská víla: Ochutnejte dvě hudební čísla v nových ukázkách

Malá mořská víla: Ochutnejte dvě hudební čísla v nových ukázkách | Fandíme filmu
Disney
Zobrazit dalších 6 obrázků
Ariel a Princ touží po suchozemském světě či jeden po druhém. Je čas propuknout v píseň. A jak si film povede v pokladnách?

Za velkou louží se předávají filmové ceny MTV a při té příležitosti Disney vypustil dvě nové ukázky pro Malou mořskou vílu. V obou případech jde o hudební čísla. V jednom zpívá přímo Ariel (Halle Bailey) píseň Part Of Your World, kde sní o tom, jaké by to bylo zažít suchozemský svět. A pak je tu ještě píseň Kiss the Girl, kterou zpívá krab Sebastian (Daveed Diggs). Písničky nikterak neurazí, jsou to prostě standardní muzikálová čísla, nová varianta toho, co fanoušci důvěrně znají z původního animáku. Ať už vás snímek dosud lákal nebo ne, po těchto dvou upoutávkách na tom pravděpodobně budete úplně stejně.

Podle prvních analytických odhadů může snímek během prodlouženého premiérového víkendu utržit zhruba 110 milionů dolarů. Pokud to tak skutečně dopadne, tak to nebude pro Disneyho ani zdaleka jedna z jeho nejsilnějších premiér, ale pořád je z částky patrné, že diváci jsou na hranou verzi klasického animáku nažhavení a znovu se do kina pohrnou ve velkém, stejně jako tomu bylo u Aladina, Lvího krále či Krásky a zvířete. Ať už ty filmy na první pohled vypadají jako sebecyničtější ždímačky peněz, tak nostalgie, Disneyho brand a obecný nedostatek rodinné zábavy diváky do kin stejně přitáhnou.

Malou mořskou vílu Disney představil v animované pohádce z roku 1989. Když loď lidského prince Erika ztroskotá v bouři, Ariel mu zachrání život a zamiluje se do něj. Protože vládce podmořské říše nemá pro náklonnost své dcery k lidem pochopení, musí se Ariel obrátit se žádostí o pomoc na zlou čarodějnici. Ta ji na tři dny přičaruje nohy pod podmínkou, že jí víla daruje svůj krásný hlas. A ještě je tu jeden háček, pokud princ dívku do tří dnů z lásky nepolíbí, stane se z ní opět mořská panna s ploutví a její duše navěky propadne zlé čarodějnici. Bůhví jak by to dopadlo, kdyby Ariel nepomáhali její veselí přátelé krab, racek a rybka. Hranou verzi točí Rob Marshall (Chicago). Hlavní roli Ariel ztvární Halle Bailey, dále hrají Jonah Hauer-King, Melissa McCarthy, Jacob Tremblay, Javier Bardem, Daveed Diggs, Noma Dumezweni a Awkwafina. Hudbu připravují Alan Menken a Lin-Manuel Miranda. Snímek bude mít premiéru v českých kinech 25. května 2023.

Podklady a foto: Disney

Zdroje: Deadline

Galerie: 7

Malá mořská víla: Ochutnejte dvě hudební čísla v nových ukázkách | Fandíme filmu Malá mořská víla: Ochutnejte dvě hudební čísla v nových ukázkách | Fandíme filmu Malá mořská víla: Ochutnejte dvě hudební čísla v nových ukázkách | Fandíme filmu Malá mořská víla: Ochutnejte dvě hudební čísla v nových ukázkách | Fandíme filmu Malá mořská víla: Ochutnejte dvě hudební čísla v nových ukázkách | Fandíme filmu Malá mořská víla: Ochutnejte dvě hudební čísla v nových ukázkách | Fandíme filmu Malá mořská víla: Ochutnejte dvě hudební čísla v nových ukázkách | Fandíme filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest