Meg 2: Příkop – V ještě větším filmu pojídá megažralok dinosaury

Meg 2: Příkop – V ještě větším filmu pojídá megažralok dinosaury | Fandíme filmu
Warner Bros.
Jason Statham neváhá stanout tváří v tvář kolosálním žralokům a dalším kreaturám.

V roce 2018 se Jason Statham představil v přemrštěném akčním monster filmu MEG: Monstrum z hlubin. Recenze nijak nejásaly, ale především díky čínskému trhu film utržil dost na to, aby mohlo vzniknout pokračování Meg 2: Příkop. To dorazí do kin už letos v létě a na výstavě CinemaCon konečně odstartovala propagační kampaň.

První trailer zatím nebyl uvolněný pro širší veřejnost, nicméně jeho první diváci z CinemaConu hlásí, že dvojka bude snad ještě přehnanější, což by mohl být přesně ten správný směr, který podobné látce prospěje. Vypadá to, že upoutávka byla opravdu hodně zběsilá, protože reportéři popisují detaily různě, ale pojďme si shrnout, co všechno nás ve snímku zhruba čeká:

Film zřejmě začne prologem, který názorně vysvětlí, že obrovští žraloci, známí jako megalodoni, byli po miliony let alfa-predátory Země. Detailně je to znázorněno scénou z jurského období, kde jeden „meg“ vyskočí z vody a zakousne tyranosaura. V současnosti měli být gigantičtí zabijáci dávno vyhynulí, což ale první film vyvrátil.

V tom druhém se dozvídáme, že minulým zásahem hrdinného Jasona Stathama to neskončilo. Je tak znovu povolaný jako potápěč Jonas Taylor, aby se v Mariánském příkopu pořádně porozhlédl. Instinkty Jonasova starého parťáka Maca (Cliff Curtis) jsou správné, protože už brzy se z příkopu vyrojí hned celá řádka potvor. Ve filmu budou oceány ohrožovat minimálně tři megalodoni, kteří budou lovit ve smečce. Alespoň jeden z nich má být větší, než všichni, které jsme doposud viděli.

Ale to není všechno. Ve snímku bude vystupovat také chapadlovitá potvora (jakýsi „kraken“), která dokáže stáhnout vrtulník z oblohy. A někteří reportéři uvádějí, že „různé potvory řádí ve vodě i na souši“, ačkoliv jak už bylo řečeno, zprávy z místa promítání se v detailech dost rozcházejí: Například při vrcholném momentu traileru podle některých novinářů Statham třímá harpunu, podle jiných dokonce meč.

Tak či tak Stathamovo sjíždění obřích vln na vodním skútru (ať už s harpunou nebo mečem v ruce) jasně ilustruje, že dvojka bude šílenější než jednička. Podle reportérů také snímek na první pohled působí jako bombastičtější a větší. Máme samozřejmě očekávat spoustu destrukce a lidských obětí. V některých chvílích se trailer snaží publikum rozesmát, jindy zase vystrašit.

Meg 2: The Trench, pokračování filmu o pravěkém obřím žraloku, megalodonovi, točí Ben Wheatley. V hlavních rolích vystupují Jason Statham, Wu Jing, Cliff Curtis, Shuya Sophia Cai, Page Kennedy, Sienna Guillory, Skyler Samuels nebo Sergio Peris-Mencheta. Scénář napsali bratři Hoeberovi. Ve snímku z Mariánského příkopu vyplave ještě víc příšer, jež budou ohrožovat svět. Do českých kin bude snímek uveden 3. srpna.

Foto: Titulní foto je ilustrační, z prvního Mega

Zdroje: Slashfilm, The Wrap, Joblo

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest