Strážci Galaxie 3: První ohlasy mluví o nejlepší marvelovce od Avengers: Endgame

Strážci Galaxie 3: První ohlasy mluví o nejlepší marvelovce od Avengers: Endgame | Fandíme filmu
Marvel Studios
Nakupte si kapesníky do zásoby, loučení s Grootem a spol. prý na závěr jitří emoce.

Režisér James Gunn a skupinka herců oblétají zeměkouli a pořádají tiskové konference ke Strážcům Galaxie 3. Naposledy se stavili v Paříži, kde rovnou studio promítlo snímek některým evropským novinářům. Ti záhy zveřejnili svoje úvodní reakce. V tomhle případě se bavíme o reakcích lidí, s nimiž nemám na rozdíl od amerických novinářů dlouhodobou zkušenost. Nemám představu, kdo z nich má sklony k přehánění nebo až příliš tíhne k pochvalám. Navíc většina reakcí nebyla v angličtině, takže při pročítání tweetů pomáhal automatický translator. S tímhle varováním se pojďte podívat na to, co první diváci říkají:

Většina prvních ohlasů hovoří o tom, že snímek zcela jasně uzavírá trilogii. Máme se připravit na úmrtí některých hrdinů. Zároveň všichni protagonisté dostávají patřičný prostor a jejich příběhy jsou završené jak se sluší a patří. Snímek je popisovaný jako hodně emotivní a výrazně vážnější a pochmurnější, než je většina marvelovek. A ačkoliv se někteří diváci nevyhnou slzám, stejně tak nechybí ve vyprávění spousta naděje. Závěr je podle některých skvělý, podle jiných natolik výrazný, že se o něm mezi fanoušky budou vést debaty.

Klasicky se máme těšit na vydařený písničkový humor a na hromadu vtípků, na něž jsme u Jamese zvyklí. Obecně to vypadá, že je film Gunnův každým coulem, že jej studio nechalo, aby točil dál po svém, kdy ho baví míchat sentimentalitu, humor a bizarní výjevy jak z béčkových hororů. Po vizuální stránce se prý snímek povedl a nemáme se bát trikových nedodělků, které trápily Ant-Mana 3. Akce je podle prvních diváků také povedená, s řadou nápaditých velkých scén. Jedna reakce navíc zmiňuje, že jsou souboje místy dost brutální.

Jestli lze nalézt nějakou kritiku, tak v pár případech si kritici posteskli, že nebyli nikterak odvaření z Adama Warlocka (Will Poulter), další populární komiksové postavy, která konečně vstoupila do filmového světa Marelu. Řada novinářů však dodává, že jim nesedlo, jak byla postava změněná proti komiksům. Takže pokud vám odklonění od předlohy nevadí, třeba Warlocka budete vnímat lépe. Daleko lepšího hodnocení se dočkal nový hlavní záporák High Evolutionary (Chukwudi Iwuji), kterého si hned několik diváků ve svých reakcích pochvaluje.

Primárně se nicméně snímek soustředí na Strážce a jejich příběh. Párkrát je vyzdvižený Rocket a zdrcující pohled do jeho minulosti. Snímek má odpovědět na všechny otázky, které bychom ještě mohli ke Strážcům mít a zkrátka to má být emotivní závěr trilogie, jak už bylo řečeno. Při hodnocení snímku se novináři ve svých tweetech nebojí velkých slov: Tou nejmenší pochvalou je, že jde o jednoznačně lepší film, než je Ant-Man 3. Tu a tam zaznívá, že je to nejlepší marvelovka za hodně dlouhou dobu. Hned několik novinářů píše, že jde o nejlepší díl Strážců Galaxie. Dvakrát jsem narazil na tvrzení, že jde o nejlepší marvelovku od Avengers: Endgame a několikrát zazní i to, že jde o jednu z nejlepších marvelovek vůbec.

Zkrátka zazněla spousta chvály, jakou hned Marvel využil pro nejnovější spot, kde jsou pochvalné tweety zakomponovány. Zní to všechno možná až podezřele optimisticky, na druhou stranu James Gunn od prvních Strážců Galaxie ještě nezklamal (snad jen vánoční speciál Strážců Galaxie byl poněkud nadbytečný, ale to byla taková bokovka), takže se snad máme 4. května na co těšit.

PS: O potitulkových scénách zatím nevíme vůbec nic, protože je studio pro premiérové promítání pro jistotu nechalo vystřihnout.

Strážci Galaxie 3 navazují na Strážce Galaxie 2, Avengers: Endgame a Thora: Love and Thunder. Ve Strážcích Galaxie 3 je naše partička poděsů maličko jiná, než si ji pamatujeme. Peter Quill se stále nevzpamatoval ze ztráty Gamory. Větší pozornost však musí zaměřit na to, že je potřeba ochránit vesmír a jednoho člena týmu. Pokud se nejnovější misi nepodaří splnit, mohlo by to vést ke konci Strážců Galaxie. V hlavních rolích se vracejí Chris Pratt, Dave Bautista, Pom Klementieff, Bradley Cooper, Zoe Saldana, Sean Gunn, Karen Gillan, Vin Diesel a Sylvester Stallone. Nově je doplňují Will Poulter, Nico Santos, Daniela Melchior, Maria Bakalova a Chukwudi Iwuji. Režíruje James Gunn. Snímek uvidíme 4. 5. 2023.  

Foto: Marvel Studios

Zdroje: The Direct, ComicBook, Murphys Multiverse

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest