Star Wars: Další detaily o chystaných filmech

Star Wars: Další detaily o chystaných filmech | Fandíme filmu
Lucasfilm
Chce vůbec Galaxie návrat Jediů? A populární Star Wars příběhy z minulosti inspirují nový film z období mezi Epizodami VI a VII.

Během víkendové akce Star Wars Celebration se řešily hlavně seriály (kupříkladu jsme viděli trailer pro Ahsoku), ale na přetřes přišly i Star Wars filmy. Lucasfilm především na hlavním pódiu oznámil, jaké tři nové celovečerní snímky připravuje. Tím to ale neskončilo a v dodatečných rozhovorech tvůrci prozradili leccos dalšího.

Šéfka společnosti Kathleen Kennedy hovořila o novém snímku s Rey (Daisy Ridley), hlavní hrdinkou nové trilogie. Ta se znovu vrací v připravovaném novém filmu, který natočí Sharmeen Obaid-Chinoy. V rozhovoru pro Yahoo Kennedy uvedla, že se snímek připravuje (s původním scenáristou Damonem Lindelofem) už několik let a momentálně se čeká, až aktuální scenárista Steven Knight odevzdá upravenou verzi scénáře. Ta by měla být hotová zhruba za měsíc, měsíc a půl. Snímek má zapadat do širších plánu pro celou Galaxii a už od uvedení Vzestupu Skywalkera prý bylo v Lucasfilmu dané, že se studio při vyprávění nových příběhů posune v čase kupředu. Dlouho ale nebylo zřejmé, jak moc chtějí tvůrci v čase vlastně poskočit a jaký příběh přesně mají vyprávět. Teď už v tom prý mají dost jasno.

V rozhovoru pro Entertainment Weekly potom Kathleen blíže mluvila o tom, že se nacházíme 15 let po událostech Vzestupu Skywalkera, tedy po tom, co Rey slíbila Lukeovi, že znovu vybuduje řád Jediů. Teď je Lucasfilm konečně připravený tenhle příběh vyprávět. Ale rozhodně nepůjde o přímočarou záležitost. Je otázkou, zda Galaxie Jedie ještě potřebuje a zda vůbec chce, aby se vrátili. Šéfka studia také s úsměvem naznačila, že Rey by nemusela být jedinou známou postavou, která se objeví a definitivně potvrdila, že se rozhodně vrátí úvodní ujíždějící text. A to nejen pro filmy s Rey, ale prý úplně všechny, které Lucasfilm v budoucnu natočí.

Další snímek, který byl oznámený v rámci připravované trojice, zrežíruje jako svůj vůbec první celovečerák Dave Filoni, dlouholetý tvůrce Star Wars seriálů. Film má být vyvrcholením seriálů, spojených s Mandalorianem. Ale co přesně od něj můžeme čekat? Dave zatím nesmí říct příliš, ale stejně něco málo naznačil v rozhovoru pro Collider.

Děj je zasazený do období Nové Republiky. A nenavazuje jen na Mandaloriana, Bobu Fetta a Skeleton Crew, ale také na Filoniho animované seriály a další předchozí dějové linky, které jsou nějakým způsobem relevantní. Ze všeho dohromady vzejde nový příběh. Tedy nejen z toho. Režisér dále naznačuje, že do nějaké míry čerpá z vykreslení Nové republiky v rámci knižních románů, jež vycházely v 90. letech.

Dnes už nejsou tyhle knížky kanonické (brané v potaz v rámci širší mytologie), ale ve své době byly velmi oblíbené a řada fanoušků, včetně Filoniho, je má vryté pod kůži. Už v animovaných seriálech a hraném seriálu Ahsoka je k románům odkazováno, minimálně skrze postavu velkoadmirála Thrawna, a z aktuálního vyjádření můžeme tušit, že se Dave hodlá inspirovat i v dalších aspektech. Krom toho uvádí, že mezi Návratem Jediů a Síla se probouzí uplyne 30 let, přičemž na začátku Síla se probouzí na tom Galaxie zjevně není nikterak dobře. A Filoni nám ukáže, jak se do té situace Galaxie dostala.

O snímku připravovaném Jamesem Mangoldem jsme se v doplňujících rozhovorech nic nového nedozvěděli, ale řeč přišla i na další Star Wars projekty. Kathleen Kennedy pro Variety uvedla, že v minulosti plánovaná trilogie Riana Johnsona momentálně není v aktivním vývoji, jednoduše proto, že je Johnoson vytížený jinými projekty. Pokud by měl čas a chuť se vrátit, prostor dostane. Samostatný film Taiky Waititiho je také stále v přípravě. Na scénáři pracuje úplně sám, což zřejmě proces prodlužuje, avšak jednoho dne by snímek měl vzniknout. Reportér Justin Kroll na Twitteru naznačil, že si zřejmě celkem počkáme, protože se zdá, že se kupředu pohnul scénář pro nové celovečerní zpracování Akiry. Vypadá to, že právě ten by mohl být příštím Taikovým projektem.

Foto je ilustrační, Rey v Posledním z Jediů

Zdroje: Variety, Justin Kroll, EW, Yahoo, Collider

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest