Born to Fly: Číňané si natočili vlastní Top Gun – trailer

Born to Fly: Číňané si natočili vlastní Top Gun – trailer | Fandíme filmu
Well Go USA
Zobrazit dalších 8 obrázků
V nové stíhačkové akci si piloti dobrovolně trhají tělo i duši na kusy.

Top Gun: Maverick je jedním z nejúspěšnějších filmů posledních let. Krom klasického hrdinského příběhu a charismatu Toma Cruise snímek divákům nabídl především silně vtahující letecké scény, které v kině dokázaly navodit pocit vzrušení z rychlosti a pocitu beztíže.

 

V Číně se snímek vyjma Hongkongu nepromítal, avšak tamější filmový průmysl se rozhodl přijít s alternativou. S domácím snímkem mezinárodně uváděným pod názvem Born to Fly (Zrozeni k letu). Pokud patříte mezi diváky, kterým už u Top Gunu vadí více či méně okatá adorace amerického letectva, pak je patrné, že v Born to Fly budete otrávení podobně, protože čínská národní hrdost podbarvuje jednotlivé scény už v traileru. Modernizace čínské armády má být jedním z výchozích bodů příběhu. Režisér Liu Xiaoshi pak v minulosti dlouhodobě pracoval jako tvůrce propagačních spotů pro čínskou armádu.

Na druhou stranu záběry předkládané v upoutávce nevypadají vůbec špatně. Ostatně, snímek se dočkal mnohaměsíčního odkladu, k němuž dle zákulisních drbů mělo dojít proto, že klíčoví čínští úředníci chvíli před původně plánovanou premiérou Born to Fly viděli Top Gun: Maverick a měli pocit, že v porovnání by čínský film sklidil posměch. Což nesmělo být dopuštěno, aby bylo letectvo země vykresleno v co nejlepším světle. Premiéra se odsouvala zřejmě i z dalších politických důvodů, nicméně získaný čas navíc měl být využit k tomu, že se daleko víc zapracovalo na vizuálních efektech. Výsledek vidíte v přiloženém traileru a zdá se, že pokud milujete letadla nebo příběhy o překonávání sebe sama, tak byste ve snímku mohli najít zalíbení.

Born to Fly pojednává o speciální operaci, určené k testování nových stíhaček elitními piloty. Mladý testovací pilot (Wang Yibo) narazí ve vzduchu na nečekanou hrozbu, což jej donutí otestovat nejen možnosti utajované moderní stíhačky, ale také vlastních psychických a fyzických limitů. Jedině pokud je překoná, dokáže přežít. Dále hrají Hu Jun, Yu Shi a Zhou Dongyu. Celosvětová premiéra je naplánována na 28. dubna, zatím však není zřejmé, kdy by snímek mohl být dostupný u nás, či přinejmenším na mezinárodních VOD službách.

Foto: Well Go USA

Zdroje: Well Go USA, The Hollywood Reporter

Galerie: 9

Born to Fly: Číňané si natočili vlastní Top Gun – trailer | Fandíme filmu Born to Fly: Číňané si natočili vlastní Top Gun – trailer | Fandíme filmu Born to Fly: Číňané si natočili vlastní Top Gun – trailer | Fandíme filmu Born to Fly: Číňané si natočili vlastní Top Gun – trailer | Fandíme filmu Born to Fly: Číňané si natočili vlastní Top Gun – trailer | Fandíme filmu Born to Fly: Číňané si natočili vlastní Top Gun – trailer | Fandíme filmu Born to Fly: Číňané si natočili vlastní Top Gun – trailer | Fandíme filmu Born to Fly: Číňané si natočili vlastní Top Gun – trailer | Fandíme filmu Born to Fly: Číňané si natočili vlastní Top Gun – trailer | Fandíme filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest