Odvážná Vaiana chystá jen 7 let po premiéře hraný remake

Odvážná Vaiana chystá jen 7 let po premiéře hraný remake | Fandíme filmu
Disney
Disney dál rýžuje a Dwayne Johnson posiluje image obchodního manažera sebe sama.

Disney potvrzuje, že se vydělávat peníze zkrátka nestydí. Drtivá většina jeho hraných předělávek klasických animovaných filmů má přinejlepším průměrné recenze, většinou vyloženě slabé. Nezřídka původní látka ztrácí své kouzlo a hraná forma nepřináší mnoho nového. Minimálně teoreticky ale u řady adaptací šlo argumentovat alespoň tím, že původní snímky už mohou v některých aspektech zastarávat a příběhy se potenciálně stávají pro soudobé děti (či diváky obecně) hůře srozumitelné.

I tenhle pofidérní argument nicméně zmizí v momentě, kdy se rozhodnete adaptovat Odvážnou Vaianu: Legendu o konci světa (v originále Moana), snímek starý teprve šest a půl roku! Moana měla velmi dobré recenze i skvělé divácké přijetí. Nemůže tak být řeč o tom, že bylo snímek třeba jakkoliv aktualizovat. Výtvarné zpracování je okouzlující a právě animovaný formát mu skvěle sedí – dodává snovost, pohádkovost, umožňuje pracovat s groteskní komikou a akčními sekvencemi za hranicemi fyzikálních zákonů. O všechny tyhle benefity hrané zpracování přijde a ještě bude trpět srovnáváním s Avatarem 2, který v „hraných“ filmech pro zpracování vodního prostředí nasadil zatraceně vysokou laťku. Nemluvě o tom, že trumfnout vynikající podání písní bude zatracený oříšek.

Přes všechny zjevné argumenty pro to, že je natáčení hrané adaptace špatný nápad, se do něj ve studiu pustili. Disney to oznámil v rámi svojí poslední prezentace pro akcionáře. Dwayne Johnson se vrací, aby ztvárnil hranou podobu tichomořského poloboha Mauiho. Zároveň je jedním z producentů filmu, spolu se svými tradičními partnery Hiramem a Dany Garciovými a Beau Flynnem. Auli’i Cravalho, která v původním snímku namluvila hlavní roli, se vrací v pozici výkonné producentky. Na zatím blíže nespecifikované úrovni bude zapojený původní scenárista Jared Bush. Zatím není jasné, kdy film bude natáčený, nicméně níže si můžete pustit video, kde The Rock novinku oznamuje.

Je fér říct, že z projektu nakonec může vzejít vynikající film, ale osobně jsem k takové možnosti skeptický. Celé to působí jako další z řady Johnsonových produkcí, které jsou všechny točené tak, aby nikoho nepohoršovaly, nezkoušely nic riskantního a primárně sloužily k prezentování The Rocka jako zářící ikony, která je následně pro sebe a své obchodní partnery schopná získávat peníze pro další projekty.

Anotace původního filmu: Walt Disney Animation Studios uvedou struhující počítačově animovaný film Odvážná Vaiana: Legenda o konci světa o nebojácné dospívající dívce, která se vydává na nebezpečnou cestu, aby zachránila svůj lid. Cestou potkává Vaiana (Auli'i Cravalho) kdysi mocného poloboha Mauiho (Dwayne Johnson), který jí pomůže stát se zkušenou mořeplavkyní. Společně se plaví přes širý oceán a zažívají nebezpečná a úžasná dobrodružství, například setkání s obřími mořskými monstry, ze kterých leckdy uniknou jen o vlásek. Na konci cesty Vaiana splní úkol svých předků a najde to, co vždycky hledala: sama sebe.

Foto: Animovaná předloha

Zdroj: Disney

Odvážná Vaiana: Legenda o konci světa

14.11.2016 | USA
Akční, Komedie, Dobrodružný, Animovaný, Fantasy, Rodinný, Hudební
Info o filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest