Superman: Legacy – Chystaný film oficiálně zrežíruje přímo James Gunn

Superman: Legacy – Chystaný film oficiálně zrežíruje přímo James Gunn | Fandíme filmu
Warner Bros.
Šéf DC Studios našel způsob, jak Supermana uchopit a konečně přiznává, že jej zrežíruje.

loni v prosinci nový šéf DC Studios James Gunn oznámil, že píše nový supermanovský film – Superman: Legacy. Od začátku se uvádělo, že je dost dobře možné, že James snímek také zrežíruje. Teprve teď to nicméně oficiálně potvrdil. Na svém Twitteru doplnil, že americké datum premiéry (11. července 2025) shodou okolností připadá na výročí narození jeho zesnulého otce, který jej vždy podporoval ve filmařských snech a bez něhož by se nikdy k režírování Supermana nedostal.

Šéf DC Studios dále zmínil, že nabídku natočil film o Supermanovi dostal už před lety, ale tehdy netušil, jak by látku nějak zajímavě pojal. Před necelým rokem jej to konečně napadlo: Své zpracování ikonického superhrdiny založí na rozdílnosti jeho dvou původů: Na tom, jak se v něm snoubí aristokratičtí rodiče z planety Krypton a pozemští rodiče z malé farmy v americkém Kansasu.

Již dříve Gunn na sociálních sítích či v rozhovorech uváděl, že scénář začal oficiálně psát zhruba v polovině minulého roku a snímek byl vždycky připravovaný jako samostatný projekt, nikdy se nepočítalo s tím, že by ve filmu hrál Henry Cavill. Do nového snímku má být obsazený mladší herec, ale ne úplný mladíček. Nemáme očekávat příběh Supermanova zrodu, ale film, kde už Clark Kent nějakou dobu pracuje v novinách Daily Planet, převléká se do červeno-modrého kostýmu a žije ve světě, kde existují další superhrdinové.

Nový film bude zaměřený na Supermanovu snahu vybalancovat své kryptonské kořeny s pozemskou výchovou. Kal-El je zosobněním pravdy, spravedlnosti a amerického přístupu k životu. Je ztělesněním laskavosti v čase, kdy má svět pocit, že je laskavost staromódní. Je to idealistický kluk z farmy, jehož největší slabinou je, že by nedokázal ublížit živé duši. Snímek bude volně inspirovaný duchem komiksové série All-Star Superman.

Titulní foto je ilustrační, starší film se Supermanem

Zdroj: James Gunn

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest