Return to Silent Hill: Návrat do města hrůzy oznámil obsazení

Return to Silent Hill: Návrat do města hrůzy oznámil obsazení | Fandíme filmu
Sony
Zobrazit další 1 obrázek
Videoherní hororová legenda se vrací do kin, máme čekat známá monstra, ale i úplně nová.

Po mnoha letech neurčitých slibů se už příští měsíc začne v Německu a Srbsku natáčet Return to Silent Hill (Návrat do Silent Hill), další celovečerní film inspirovaný veleúspěšnou videoherní sérií. Ta se zatím dočkala dvou filmových zpracování, přičemž aktuálně se ke značce vrací režisér Christophe Gans, který by měl volně navázat na svůj snímek z roku 2006 a zřejmě bude ignorovat pokračování z roku 2012, které připravil jiný tvůrčí tým. Snímek vychází z videohry Silent Hill 2 z roku 2001.

Čerstvě byli obsazeni dva představitele hlavních rolí, Jamese Cranea a Mary Crane. Jamese ztvární Jeremy Irvine, publiku známý dosud především díky svému debutu ve Válečném koni Stevena Spielberga. Krom toho si zahrál v Ženě v černém 2 či Mamma Mia! Here We Go Again. O jeho obsazení hovořila už nedávná tisková zpráva německé produkce, zato obsazení Hannah Emily Anderson je novinkou. První větší roli měla v seriálu Gangland Undercover, širší publikum ji poznalo díky snímku Jigsaw, jednomu z posledních dílů hororové série Saw. Následně jste ji mohli zaznamenat ještě třeba v seriálu The Purge.

Spolu s castingovou zprávou byla uveřejněna také další synopse, jež se mírně liší od té, co jsme dostali začátkem března: Hrdinou Return to Silent Hill je James, kterého zlomilo, když přišel o svou životní lásku. Tajuplný dopis jej přiměje, aby se ji vypravil hledat zpátky do města Silent Hill. Staré známé městečko se však změnilo k nepoznání, v cosi zlovolného. James se noří čím dál hlouběji do temnoty a při tom potkává povědomé i zcela neznámé osoby, které mu všechny nahánějí hrůzu. Postupně začíná pochybovat o vlastní příčetnosti a přestává rozeznávat, co je vlastně skutečné. Pro záchranu dávno ztracené lásky je však připravený vytrvat.

Režisér o snímku říká, že je mytickou romancí o člověku, který miluje tak silně, že je ochotný vyrazit za svou spřízněnou duší do samotného pekla. Gans dodává, že nechce zklamat fanoušky Silent Hillu, ale zároveň by je rád překvapil. Dle producenta Victora Hadidy se máme těšit na ikonická monstra, ale i na zbrusu nová. Nově se také dozvídáme, že scénář spolu s Gansem připravila Sandra Vo-Anh, jež je spolu s ním podepsaná už pod Krásku a zvíře z roku 2014.

Silent Hill je původně série japonských hororových videoher, které se odehrávají v mlhou zahaleném stejnojmenném venkovském americkém městečku. Příběhy jednotlivých her se točí kolem obyčejných lidí, kteří se do Silent Hillu většinou dostávají zdánlivě náhodou. Na místě je čeká konfrontace s vlastní minulostí, ale také s více či méně hmatatelnými přízraky. O okultní výjevy není nouze a důležitou součástí her je paralelní realita, která ukazuje pokroucenou, až pekelnou verzi městečka. První filmové adaptace se série dočkala v roce 2006.

Titulní foto je ilustrační, z předchozího filmu

Zdroj: Deadline

Galerie: 2

Return to Silent Hill: Návrat do města hrůzy oznámil obsazení | Fandíme filmu Return to Silent Hill: Návrat do města hrůzy oznámil obsazení | Fandíme filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest