Return to Silent Hill: Horor odhalil zápletku a představitele hlavní role

Return to Silent Hill: Horor odhalil zápletku a představitele hlavní role | Fandíme filmu
Sony
Známe podrobnosti o novém snímku ze světa inspirovaného mrazivými videohrami.

Režisér Christophe Gans v roce 2006 natočil filmovou verzi známé videoherní série Silent Hill. Jeho snímek nebyl dokonalý, přesto je dodnes vnímán jako jedno z lepších filmových ztvárnění herní předlohy. Už tři roky Christophe hovoří o tom, že pro snímek přichystá pokračování a teď se natáčení definitivně blíží.

Podle tiskové zprávy německého filmového fondu (FilmFernsehFonds Bayern) snímek bude německo-britsko-srbskou koprodukcí. Točit se bude Mnichově, Vídni, Norimberku, na hoře Roßberg nebo u jezera Ammersee. Prvním obsazeným hercem se stal Jeremy Irvine (Válečný kůň, Žena v černém 2: Anděl smrti, seriál Treadstone). FilmFernsehFonds Bayern uvádí také první synopsi:

Hnán stíny svojí minulosti, se James Crane vrací do Silent Hill, aby našel svou ztracenou lásku Mary Crane. Temné depresivní městečko však rozhodně není tím Silent Hillem, jaký se mu před lety zapsal do paměti. Na místě se potkává se zvláštně povědomími osobami, které se jej snaží od hledání Mary odradit. Čím déle přitom po Mary pátrá, tím víc pochybuje, zda se stále nachází ve skutečném světě, anebo se propadl do temného podsvětí Jacoba Cranea.

Snímek má volně vycházet z videohry Silent Hill 2 a hráče pravděpodobně trknou do oka jemné změny: James se v předloze jmenuje Sutherland. Mary má příjmení Shepherd-Sutherland. Spekuluje se o tom, že nové postavy mohou být variací na herní předobrazy, ale zároveň také určitou náhradou za Christophera Da Silvu (Sean Bean) a Rose Da Silvu (Radha Mitchell) z prvního filmu. Christophe Gans kdysi dávno plánoval, že natočí Silent Hill 2, kde by se k postavám vrátil. Filmový sequel byl nicméně natočený jiným režisérem, který s postavami naložil po svém. Chystaný Return to Silent Hill pro Ganse může být příležitostí, jak se ke svým původním plánům v přenesené formě vrátit. Zaujme pak také jméno Jacob Crane v závěru synopse. To může teoreticky patřit dvěma různým lidem. Buď je to nějaký příbuzný Mary. Anebo jde o jakousi alternativní verzi Jamese - Svět Silent Hillu si s dualitou, temnými alter-egy a rozpolcenými bytostmi pohrává poměrně často.

Čekáme, že natáčení začne v dohledných měsících, snímek by tím pádem někdy v příštím roce mohl mít premiéru.

Silent Hill je původně série japonských hororových videoher, které se odehrávají v mlhou zahaleném stejnojmenném venkovském americkém městečku. Příběhy jednotlivých her se točí kolem obyčejných lidí, kteří se do Silent Hillu většinou dostávají zdánlivě náhodou. Na místě je čeká konfrontace s vlastní minulostí, ale také s více či méně hmatatelnými přízraky. O okultní výjevy není nouze a důležitou součástí her je paralelní realita, která ukazuje pokroucenou, až pekelnou verzi městečka. První filmové adaptace se série dočkala v roce 2006.

Foto je ilustrační, starší Silent Hill

Zdroj: FilmFernsehFonds Bayern

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest