Avengers 2: Koho v nich uvidíme a koho ne

Avengers 2: Koho v nich uvidíme a koho ne | Fandíme filmu
Joss Whedon, Kevin Feige či Vin Diesel prozrazují další podrobnosti o plánech Marvelu a především o postavách, které v Age of Ultron uvidíme.

Už když jsme se dozvěděli, že se Avengers 2 budou oficiálně jmenovat Avengers: Age of Ultron, bylo jasné, že se film nebude přímo inspirovat stejnojmenným komiksem, který byl podle dostupných informací stejně jenom na poslední chvíli přejmenován, aby se finančně přiživil na chystaném filmu. Teď se postupně o slavném robotovi dozvídáme další podrobnosti.

Joss Whedon vzkázal, že ve filmu vůbec neuvidíme Hanka Pyma (Ant-Man), který je v komiksech za robota odpovědný. Ve filmu bude mít Ultron úplně jiný původ, který podle režiséra daleko více souvisí s filmovými Avengers, tak jak je známe. Dále Whedon slibuje, že Avengers 2 budou daleko globálnější, budou řešit, jak se k týmu staví celý svět, nejen Amerika. Film by měl být také kvůli Ultronovu řádění temnější a měl by daleko větší důraz klást na sci-fi elementy.

Jak by se tedy mohl Ultron zrodit ve filmové verzi příběhu? Podle toho co říká Whedon, a podle toho, co viděli fanoušci na Comic-Conu (Iron Manova maska je přetavena v obličej Ultrona) se zdá, že bude za Ultrona zodpovědný Tony Stark. Což by teoreticky mohlo navazovat na skutečnost, že Starkův počítačový asistent Jarvis je ve třetím Iron Manovi už hodně samostatný. Tony se navíc tvářil, že už má dost, ale je jasné, že kdyby byl za problémy osobně zodpovědný, tak by mu nezbývalo nic jiného, než se jim opět postavit svým železným čelem. Whedon dále mluví o posílení sci-fi elementu, čemuž by úvahy nad umělým životem určitě odpovídaly. Už z dřívější doby také víme, že mezi Avengers budou opět značné rozepře a zrovna Starkova hra na  Boha by mohla být ideální rozbuškou.

Tím ale novinky o Avengers 2 ani zdaleka nekončí. Definitivně můžeme pohřbít drby o tom, že by se ve druhém filmu neobjevil Hawkeye, avšak není bez zajímavosti, že budou adresovány Rennerovy stížnosti, že jeho postava byla v prvním filmu jen bezduchá loutka, která pro něj nebyla sebemenší výzvou. Joss Whedon osobně slíbil, že si na ostrostřelci tentokrát dává hodně záležet, rozvíjí jeho osobnost a konečně také pořádně uvidíme, jak vychází se zbytkem týmu.

Co se Agenta Coulsona týče, tak pokud sledujete novinky ohledně seriálu Agents of SHIELD, tak už asi víte, že populární vedlejší postava sice přežila svou smrt a teoreticky by se tak mohla objevit i ve filmu, avšak Whedon uvádí, že pro tuto chvíli s Coulsonem do filmu nepočítá, protože by pro něj zkrátka nebylo dost prostoru. Toho si naopak do sytosti užijí Pietro a Wanda (Quicksilver a Scarlet Witch), kteří jsou podle režiséra klíčovou součástí filmu. Zároveň také známe další podrobnosti o obsazení dané dvojice. Aaron Johnson (Kick-Ass) svou účast sice přímo nepotvrdil, avšak vše co v rozhovorech říká naznačuje tomu, že Pietra skutečně hrát bude. Naopak Saoirse Ronan popřela starší zprávu, že by mohla hrát Wandu. Dle jejích slov se jedná o pouhý drb.

Koho pod Whedonovým dohledem asi jen tak neuvidíme, je dříve spekulovaná Ms. Marvel. Podle Whedona je příliš mocná než aby ji dokázal napsat tak, aby byla ve filmu zajímavá. Pokud bychom to hodně zjednodušili, je totiž Ms. Marvel taková slabší verze Supermana – létá, je skoro nezranitelná, vysílá smrtící paprsky. Nu a když máme všechny poměrně jednoznačné zprávy za sebou, můžeme se pustit do malinko problematičtější kauzy – do možného obsazení Vina Diesela.

Doposud se k schůzce s Marvelem vyjadřoval jen samotný herec, který nejprve mluvil o tom, že schůzka proběhla, pak možná nenápadně naznačoval, že se mohlo mluvit o postavě zvané Vision a nakonec na Comic-Conu uvedl, že podrobnosti se dozvíme koncem července. Pokud u neurčitých zpráv ještě chvíli zůstaneme, tak Diesel následně ještě jednou odkazoval směrem k Visionovi a ještě jednou uvedl, že se blíží nějaké zajímavé oznámení. A pak do veřejné debaty vstoupil Kevin Feige, ředitel Marvelu.

Ten totálně obrátil list a tvrdí, že naprosto není co oznamovat, a že role, o které se s Dieselem bavili je tak vzdálená, že možná ani ještě neexistuje. Což zní s prominutím jako hromada keců. Ředitel Marvelu je sice ředitel Marvelu a zdálo by se, že ví o čem mluví, avšak Vin je proslulý svou oddaností ke svým fanouškům a nechce se mi věřit, že by opakovaně sliboval, že se koncem měsíce dozví něco víc, kdyby svůj slib nemohl dodržet. 45 milionů followerů na svém Facebooku prostě naštvat nechcete ;-).

Takže si pojďme shrnout všechny nejnovější indicie. Diesel o Visionovi mluví tak moc, až to působí průhledně, navíc Whedon sám zmínil, že už je v Avengers 2 docela plno a nikam jinam momentálně Vision nezapadá. Redaktor Hollywood Reporteru také nedávno naznačil, že Whedon skutčně jedná o nějaké úplně jiné roli. V jiném rozhovoru Diesel mluvil o tom, že Marvel by v jednom z příštích filmů chtěl představit „tak trochu jinou love story", prý tak trochu inspirovanou love story Doma a Letty z Rychle a zběsile“. Ředitel Marvelu řekl, že Dieselova postava je ještě hodně, hodně daleko. Jediný film Marvelu, o kterém víme, že koncem měsíce bude něco oznamovat, jsou Guardians of the Galaxy, o kterých režisér James Gunn konkrétně uvedl, že v dohledných dnech bude oznámeno, kdo si zahraje Rocket Racoon a Groota (u obou dvou se mimochodem o Dieselově obsazení už také spekulovalo).

Co z toho všeho můžeme usuzovat? Diesel by si možná mohl zahrát Thanose. O záporákovi víme, že se v Guardians of Galaxy opravdu objeví, avšak měl by mít pouze vedlejší roli (sem by mohlo směřovat Feigeho tvrzení o tom, že se jedná o postavu „vzdálené budoucnosti“ – v Guardians by mohl mít Diesel teprve pár vět a pořádně se objevit až později). Když budou oznámení představitelé Groota a Rocket Racoona, může být oznámen klidně i Thanos. Thanos navíc zažívá „tak trochu jinou“ love story, když většinu skutků které páchá, páchá proto, aby udělal dojem na svou milovanou Smrt (ano, na personifikovanou smrt samu). Jestli tohle není divná láska, tak už nic. Jedná se samozřejmě pouze o spekulaci, takže doufejme, že Dieselovo slovo platí a do konce července (nebo na srpnové výstavě D23) se dozvíme víc.

Zdroje: Slashfilm, Coming Soon, EW, Digital Spy, MTV, MTV II, Borys Kit, IFTN, Crave Online, Crave Online II, Huffington Post, Vin Diesel

Strážci Galaxie

01.08.2014 | USA, Velká Británie
Akční, Sci-Fi, Dobrodružný
Info o filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest