The Marvels: Proč byla odložena premiéra

The Marvels: Proč byla odložena premiéra | Fandíme filmu
Marvel Studios
Marvel to snad vezme za správný konec.

Před několika dny jsme se dozvěděli, že Disney odkládá zhruba o půl roku premiéru komiksovky The Marvels. V té době jsme spekulovali o tom, že studio premiéru odkládá proto, že v rámci nové strategie chce dopřát jednotlivým marvelovkám větší samostatný prostor, tedy větší rozestupy mezi uváděním novinek na trh.

Teď magazín The Wrap přichází s upřesněním. Podle jeho interních zdrojů byly The Marvels odloženy proto, aby měl snímek delší čas v postprodukci. Všeobecně platí, že Disney podle svých slov hodlá dohlédnout na zvýšení kvality jednotlivých filmů a sérií. Podobná prohlášení jsou o to pochopitelnější, když čerstvě uvedený Ant-Man a Wasp: Quantumania dostává spolu s Eternals ty nejhorší recenze ze všech dosavadních marvelovek (průměrná známka od kritiků na agregátoru Rotten Tomatoes je u obou filmů 5,6 z 10).

Pokud si The Marvels berou půl roku navíc, mohou se dočkat zásadních úprav nebo zkrátka větší péče. Během půl roku lze provést nejrůznější dotáčky, spoustu toho změnit ve střižně nebo s pomocí digitálních triků. Anebo se měsíce navíc využijí zkrátka k tomu, aby na trikové záběry bylo dost času a aktuální plány se (bez nějakých větších koncepčních změn) prostě doladily bez kompromisů k naprosté dokonalosti. Přičemž roli nemusí hrát jen to, že víc času využijí The Marvels, ale případně také marvelovské série pro Disney+, které budou mít premiéru předtím: Trikové společnosti jsou obecně přetížené a odložení The Marvels jim může pomoci v tom, že nebudou muset v jedu chvíli dělit svou kapacitu mezi The Marvels, Lokiho 2 a Tajnou invazi.

Tak či tak jde o dobrou zprávu: Hollywood se dlouho potřebuje naučit, že poctivá péče je pro jednotlivé projekty daleko důležitější, než honění marketingem a účtárnou daných termínů.

Carol Danvers, známá také jako Captain Marvel, získala zpátky svou identitu, kterou jí vzali kreejští tyrani, a pomstila se Nejvyšší inteligenci. Když ji povinnosti zavedou k anonymní červí díře spojované s kreejským revolucionářem, padá na ni kvůli nečekaným okolnostem tíha celého destabilizovaného vesmíru. Její schopnosti ji propojí s Kamalou Khan, alias Ms. Marvel, a její vzdálenou „neteří“, kapitánkou Monicou Rambeau. Nesourodá trojice musí spojit síly a naučit se kooperovat, aby mohly společně zachránit vesmír.

V hlavních rolích vystupují Brie Larson, Iman Vellani a Teyonah Parris. Ty nově doplňují Zawe Ashton a Park Seo-Joon. Vrací se také Samuel L. Jackson. Režíruje Nia DaCosta, na scénáři se podíleli Megan McDonnell, Elissa Karasik a Zeb Wells. Datum české premiéry je stanoveno na 9. listopadu 2023.

Foto: Marvel Studios

Zdroj: The Wrap

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest