Hellboy: The Crooked Man: Mládeži nepřístupný horor se blíže představuje

Hellboy: The Crooked Man: Mládeži nepřístupný horor se blíže představuje | Fandíme filmu
Universal Pictures
Nové zpracování Hellboye se od těch předchozích chce výrazně odlišovat.

Minulý týden jsme se zničehonic dozvěděli, že se připravuje nový Hellboy. Tehdy ještě nebylo známo mnoho podrobností, ale ty se postupně objevují. Snímek skutečně bude pojmenovaný Hellboy: The Crooked Man (Paskřivec) a bude vycházet ze stejnojmenného komiksu. Režíruje Brian Taylor a scénář filmu napsal přímo autor Hellboye Mike Mignola, spolu se svým častým spolupracovníkem Chrisem Goldenem. Po nich scénář upravil ještě Taylor, který tvrdí, že tak trochu nečekaně zkusil projekt ještě víc přiblížit předloze, než to udělal sám Mignola.

Děj se odehrává v 50. letech minulého století ve vesnické oblasti Apalačského pohoří. Hellboy je nováček v organizaci BPRD (Úřad paranormálního výzkumu a obrany) a v horách objevuje malou vísku sužovanou čarodějnicemi, jež vede Paskřivec – místní ďábel s nepříjemnou vazbou na Hellboyovu minulost.

V komiksech je Paskřivec původem válečný obchodník z 18. století, který byl za své zločiny oběšený. Vrátil se však z pekla a stal se lokálním ďáblem pro Apalačské hory. V komiksech je důležitá také postava Toma, který Paskřivcovi upsal svou duši. Společně s Hellboyem se vypravil zjistit, zda jeho duši ještě půjde zachránit. Ve snímku budou vystupovat tři hlavní postavy – Hellboy, Tom a zbrusu nová postava, kterou Mignola vymyslel speciálně pro filmovou verzi příběhu. Casting všech tří ústředních figur právě probíhá.

Zástupci produkční společnosti Millenium i Brian Taylor se dušují, že se snímek ze všech dosavadních bude nejvěrněji držet komiksů. Sluší se nicméně připomenout, že něco podobného zkoušel před premiérou tvrdit i poslední Hellboy s Davidem Harbourem v hlavní roli, nicméně na kvalitách to snímku jakkoliv nepřidalo. Máme čekat výrazně jiné pojetí, než jaké nabízely filmy s Ronem Perlmanem v hlavní roli, kde se režisér Guillermo del Toro pokoušel o rozmáchlejší fantasy dobrodružství. Aktuální zpracování by mělo být daleko víc strohé, temnější, snad i hororovější. Nový film rozhodně bude mládeži nepřístupný, protože jinak by jej natočit nešlo – jde prý o hodně dospělý, temný a násilný příběh.

V případě úspěchu má nejnovější restart opět za cíl nastartovat rovnou celou sérii. Jak to dopadlo bychom se teoreticky mohli dozvědět už příští rok, protože natáčení má začít už někdy na přelomu března a dubna. Točit se bude primárně v Bulharsku, okrajově v Řecku. Z velké části v ateliérech, ale také v bulharských lesích, kde štáb podle Taylora našel místa, která jako by vypadla ze stránek komiksové předlohy.

Foto: Starší verze Hellboye

Zdroje: Deadline, Collider

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest