Chystá se nový filmový Hellboy

Chystá se nový filmový Hellboy | Fandíme filmu
Lionsgate
Komiksový pekelník se dočká už třetího filmového zpracování.

Zplozenec pekel, který slouží silám dobra vznikl v komiksové podobě v roce 1993. V roce 2004 jej poprvé na filmové plátno přivedl Guillermo del Toro ve snímku nazvaném jednoduše Hellboy. Přes slušné recenze nešlo v kinech o kdovíjaký hit, ale publikum si snímek našlo na DVD. U pokračování z roku 2008 přijetí v kinech opět bohužel nebylo nikterak úžasné a DVD trh se v té době sesypal. Zamýšlenou trilogii tak del Toro nikdy nedokončil. Namísto toho v roce 2019 přišel kompletní restart s novým tvůrčím týmem a představitelem hlavní role, bez návaznosti na dosavadní dva snímky. Ani tenhle pokus však nedopadl dobře v pokladnách a zprávy ze zákulisí odhalily, že studio do natáčení nesmyslně zasahovalo, takže není divu, že ani recenze nebyly vstřícné.

Ve světle dosavadních událostí trochu překvapí zpráva, že Hollywood má odvahu to se značkou zkusit ještě jednou. Zřejmě proto, že produkční společnost Millenium Films nemá v zásobě nějakou bohatou přehršel známých značek a prostě zkouší, co se dá. Stavět se bude nejspíš na maximálním snížení nákladů a natáčení v Bulharsku, kde má Millenium hlavní základnu.

Ale to už se lehce pouštím do spekulací, pojďme k faktům: Server Discussing Film přišel s informací, že Millenium připravuje nový snímek, který se má začít v Bulharsku točit už letos v dubnu. Aktuálně probíhá casting, brzy bychom se tedy mohli dozvědět, kdo pekelníka nově ztvární. Film zrežíruje Brian Taylor, který natočil dva díly Zastav a nepřežiješ, Gamera nebo Ghost Ridera 2. Pracoval také na seriálu Happy!. Značnou část svojí tvorby natočil ve spolupráci s parťákem Markem Neveldinem, s nímž také napsali scénář pro další komiksovku – Jonah Hex. Teď už několik let jedou oba pánové sólo.

Jako spoluautoři námětu jsou uvedení Mike Mignola a Christopher Golden, ačkoliv není zřejmé, zda se nějak aktivně podíleli na aktuálním projektu, nebo jsou zmínění pouze jakožto autoři předlohy. Mignola je autorem původní komiksové série, pro níž napsal drtivou většinu příběhů. Golden je spoluautorem některých komiksů, autorem několika Hellboyových knižních románů a podílel se na pár verzích scénáře filmu z roku 2019. Chystaný projekt je označovaný jako Hellboy: The Crooked Man, což by mohlo naznačovat, že se inspiruje stejnojmenným komiksovým příběhem.

Ten se odehrává v roce 1956, kdy Hellboy potkává v Apalačských horách Toma. Tom v mládí zaprodal duši démonovi známému jako Crooked Man (v českém vydání „Paskřivec“). Společně se oba dva vydávají hluboko do srdce hor, aby se démonovi postavili a zjistili, zda Tomova duše může být zachráněna.

Foto je ilustrační, starší filmový Hellboy

Zdroj: Discussing Film

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest